Καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, οι δύο κατηγορούμενοι για το εργατικό ατύχημα στη Μάνη Διδυμοτείχου 

Καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, οι δύο κατηγορούμενοι για το εργατικό ατύχημα στη Μάνη Διδυμοτείχου 

Καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, οι δύο κατηγορούμενοι για το εργατικό ατύχημα που συνέβη στις 22 Νοεμβρίου του 2017 στο ΣΙΛΟ Μάνης της Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών Διδυμοτείχου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 62χρονος εργάτης Γιασάρ Πατσιά από το Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, στον πρόεδρο της Ένωσης Διδυμοτείχου Αξιώτη Καμπρούδη και στον υπεύθυνο επιτήρησης του κοχλία που γράπωσε από τα ρούχα τον άτυχο εργάτη και τον τραυμάτισε θανάσιμα, επιβλήθηκε ποινή 2 ετών και 8 μηνών στον καθένα, με αναστολή, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Και οι δύο άσκησαν έφεση.
Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά και την πρόταση του Εισαγγελέα που ζήτησε “να κηρυχτούν ένοχοι”.
Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό δυστύχημα συνέβη μέσα στον χώρο όπου λειτουργούσε ο κοχλίας, στον οποίο, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανθρώπινη παρουσία δίπλα στο μηχάνημα και τα μέτρα ασφάλειας ήταν ανύπαρκτα. Ωστόσο, ο Γιασάρ Πατσιά πήρε οδηγία να εισέλθει στον στενό θάλαμο και με το φτυάρι να σπρώχνει τον ηλίανθο προς το κέντρο του κοχλία, ο οποίος σε κάποια περιστροφή του γράπωσε τον εργάτη και τον παρέσυρε μέσα στο μηχάνημα, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.
Σημειώνεται ότι η δίκη έγινε πέντε χρόνια μετά το συμβάν, καθώς προηγήθηκαν τρεις αναβολές.
Η υπόθεση έχει ήδη εξεταστεί πρωτόδικα και από αστικό δικαστήριο, το οποίο επιδίκασε αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος, ωστόσο, και σε αυτήν την απόφαση οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και ήδη η εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό έχει πάρει μία αναβολή, για τις αρχές του 2023.
Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας-Ρεπορτάζ: Χρυσούλα Σαμουρίδου