Δερμεντζόπουλος: Ζήτησε δημιουργία δύο Διοικήσεων Πυροσβεστικής στον Έβρο, σε συνάντηση με τον Αρχηγό Α.Ράπανο

Δερμεντζόπουλος: Ζήτησε δημιουργία δύο Διοικήσεων Πυροσβεστικής στον Έβρο, σε συνάντηση με τον Αρχηγό Α.Ράπανο

-Θετικός ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στο συγκεκριμένο αίτημα του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ

Αίτημα δημιουργίας δύο Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού (Δι.Πυ.Ν.) Έβρου, μία στο Βόρειο και μία στο Νότιο Τομέα, στα πρότυπα των δύο Αστυνομικών Διευθύνσεων, κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος. 

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, στη συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο (Π.Σ.) Αλέξιο Ράπανο χθες Πέμπτη 6 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Δερμεντζόπουλος, συζήτησε θέματα που αφορούν τη διάρθρωση και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή του Έβρου, όπως αυτά προέκυψαν κατόπιν συνεχών επισκέψεων και συναντήσεων του Βουλευτή με τη Διοίκηση και το Πυροσβεστικό προσωπικό του Νομού.

Ο Βουλευτής τόνισε στον κ. Αρχηγό την ανάγκη δημιουργίας δύο Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (Δι.Πυ.Ν.) Έβρου, στο Βόρειο και στο Νότιο Τομέα, που θα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού, αποδίδοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους πολίτες και καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος παρέθεσε αναλυτικά τους λόγους βάσει των οποίων η δημιουργία δύο Διοικήσεων είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη. Συγκεκριμένα, τόνισε ιδιαίτερα την απόσταση που χωρίζει το βόρειο από το νότιο άκρο του Νομού, την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης πυρκαγιών δασικού τύπουλόγω και της ύπαρξης μεγάλης δασικής έκτασης (Εθνικό Πάρκο) και τη μορφολογία του εδάφους.

Τέλος, συζητήθηκαν και ετέθησαν και ζητήματα ενίσχυσης και αναβάθμισης των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νομού.

Ο Αρχηγός ήταν θετικά διακείμενος ως προς το αίτημα που μετέφερε ο Βουλευτής σχετικά με τη δημιουργία δύο Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στο Νομό Έβρου, τονίζοντας ότι στόχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι η διασφάλιση υψηλότερου επιπέδου απόδοσης και αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών υπηρεσιών.