Αποκαλύψεις για ξένη ΜΚΟ: Προωθεί τις τουρκικές θέσεις, υιοθετώντας την προπαγάνδα τους στο λαθρομεταναστευτικό

Αποκαλύψεις για ξένη ΜΚΟ: Προωθεί τις τουρκικές θέσεις, υιοθετώντας την προπαγάνδα τους στο λαθρομεταναστευτικό

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει, τις τελευταίες ώρες, ξένη ΜΚΟ η οποία φέρεται να προωθεί τις τουρκικές θέσεις για το μεταναστευτικό.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η ΜΚΟ υιοθετεί την προπαγάνδα της Τουρκίας ενάντια στη χώρα μας, αφού δημοσίευσε τη φωτογραφία των τουρκικών drones σχετικά με τα τεθωρακισμένα σε Λέσβο  και Σάμο, αναφέροντας, μάλιστα, ότι πρόκειται για παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923 και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η ΜΚΟ σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Twitter φαίνεται να υιοθετεί απόλυτα την τουρκική ρητορική και την προπαγάνδα της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας. Στην εν λόγω επίμαχη ανάρτηση, η ΜΚΟ δημοσιεύει τη φωτογραφία από τα τουρκικά drones σε σχέση με τη Λέσβο και τη Σάμο με όλη την προπαγάνδα για τα τεθωρακισμένα στα νησιά. Ο οργανισμός ανέβασε τη φωτογραφία με το σχόλιο ότι, βλέποντάς την, μπορεί και να μιλάμε για παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923 και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

Υπάλληλος της Frontex έως το 2015 ο Δανός πίσω από τη ΜΚΟ

Πρόκειται για μία από τις ΜΚΟ που είναι πάρα πολύ δραστήρια στα νησιά του Αιγαίου και πολλές φορές λειτουργεί και ως «δορυφόρος» δίνοντας στίγματα, φωτογραφίες με τους παράτυπους μετανάστες. Η ΜΚΟ δεν έχει έδρα την Ελλάδα, αλλά τη Δανία. Μάλιστα, ο Δανός πίσω από τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, μέχρι το 2015, ήταν υπάλληλος της Frontex και είχε υπηρετήσει και στη χώρα μας.

Σχετικά με την υπόθεση, το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής έχει ενημερώσει την αστυνομία. Έπεται η ενημέρωση της Europol ώστε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες έρευνες.

Πηγή: ethnos.gr