“Έγκλημα” κατά του… εθνικά ευαίσθητου Έβρου, πιθανή κατάργηση των τριών Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων

“Έγκλημα” κατά του… εθνικά ευαίσθητου Έβρου, πιθανή κατάργηση των τριών Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων

“Έγκλημα” κατά της εθνικά ευαίσθητης περιοχής του νομού Έβρου, θα είναι η πιθανή κατάργηση-όπως φαίνεται πως εξετάζεται-των τριών Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας.

Αντί να ληφθεί απόφαση από την Κυβέρνηση αυτά να αυξηθούν και να έρθουν ακόμα και κάποιες… παραγωγικές σχολές των ενόπλων μας δυνάμεων στην περιοχή ή έστω από αυτές της Ευελπίδων και της ΣΜΥ να γίνεται για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα η εκπαίδευση των μονίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών στον Έβρο, σε ένα… ιδανικό για στρατιωτικούς περιβάλλον, υπάρχει το θλιβερό ενδεχόμενο να καταργηθούν και τα Κέντρα Κατάταξης;

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, την πιθανότητα να καταργηθούν τα τρία  Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στον Έβρο (Αλεξανδρούπολης,  Σουφλιου και Λαγού) εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Νίκος Παναγιωτίδης.

Το θέμα προέκυψε μέσα από την ανησυχία που μετέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλιου Θόδωρος Τσιαμίτας μιλώντας στο ίδιο ραδιόφωνο ο οποίος σχολίασε ότι αυτό θα επιτείνει τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση των βουλευτών της περιοχής.

«Το θέμα συζητείται» όπως  ανέφερε ο κ Παναγιωτίδης  προσθέτοντας ότι «αποφάσεις δεν έχουν παρθεί , όμως εξετάζεται να ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2023.»

Να σημειωθεί ότι τα Κέντρα Κατάταξης είχαν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία της περιφέρειας επι Υπουργού Αλκιβιάδη  Στεφανή, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών 100 – 300 στρατιώτες ανά δίμηνο επισκέπτονται την περιοχή για 20 ημέρες οι οποίοι στις εξόδους τους τονώνουν  την τοπική αγορά κάτι που με την κατάργηση  θα εκλείψει.

Τώρα η συζήτηση είναι  να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς.

Σύμφωνα με τον κ Παναγιωτίδη ο κύριος λόγος είναι ότι υπάρχει δυσλειτουργία στην παρεχόμενη εκπαίδευση ενώ διαβεβαίωσε ότι η ΕΣΠΕΑΜΘ έχει ήδη βάλει το θέμα στην ατζέντα και το διεκδικεί υποσχόμενος ότι θα εξετάσουν τους όρους που πρόκειται να γίνει αυτή η μεταβολή ώστε να μην αλλάξει στο δυσμενέστερο.

«Η καρδιά του Ελληνικού στρατού χτυπά στον Έβρο ο οποίος πρέπει να ενισχυθεί» τόνισε χαρακτηριστικά. «Εδώ θα δοθούν οι μάχες προκειμένου να  αντιμετωπίσουμε όσα συμβαίνουν με την προσπάθεια παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα.»

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*