Ένταξή του δήμου Ορεστιάδας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγειών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ένταξή του δήμου Ορεστιάδας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγειών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Μια σημαντική διάκριση επεφύλασσε για τον δήμο Ορεστιάδας το  18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, αφού ανακοινώθηκε η ένταξη του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγειών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Δήμος Ορεστιάδας συμμετείχε στο 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ), το τριήμερο 6 έως 8 Οκτωβρίου, με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Βούλα υπό την αιγίδα και την πλήρη ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας,  Δημάρχων  από όλη την Ελλάδα, κορυφαίων επιστημόνων από το χώρο της υγείας και πλήθους αυτοδιοικητικών.

Περισσότεροι από 130 ομιλητές και ομιλήτριες, ιατροί, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ανέδειξαν τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Αυτοδιοίκηση στην επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας Υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Στον Δήμαρχο Ορεστιάδας κο Βασίλειο Μαυρίδη έγινε η ιδιαίτερη τιμή, μαζί με δήμαρχους Παλαιού Φαλήρου κο Ιωάννη Φωστηρόπουλο, Μεταμορφώσεως κο Στράτο Σαραούδα και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κο Ανδρέα Λεωτσάκο, να συμμετάσχειστον σχολιασμό  του συνόλου της Α΄Ενότητας του Συνεδρίου που αφορούσε τις6 βασικές πολιτικές και τους επιδιωκόμενους στόχους των Υγιών Πόλεων για την 7η φάση 2019 – 2025, «Σύμφωνο Δημάρχων Κοπεγχάγης».

Ο Δήμαρχος  αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκόμισε ο Δήμος Ορεστιάδας από τη μακρόχρονη συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και πως οι εμπειρίες που απέκτησε συνέβαλλαν στην εφαρμογή μιας πολιτικής με γνώμονα τον πολίτη και το ευ ζειν. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η πιστοποίηση του Δήμου Ορεστιάδας  ως υγιούς πόλης και η ένταξή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγειών Πόλεων του ΠΟΥ.

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου, η κα ΖαχαρούλαΠέπη , μετά από πρόσκληση  του ΕΔΔΥΠΠΥ, παρουσίασε την Πολιτική του Δήμου Ορεστιάδας στον 6ο  Πυλώνα των Υγιών Πόλεων που αφορά την προστασία του πλανήτη από την υποβάθμιση (Πυλώνας «Πλανήτης»),προβάλλοντας παράλληλα βίντεο με φωτογραφίες του Δήμου μας.