Αλεξανδρούπολη: Ξεκινούν εργασίες ασφαλτόστρωσης της “προβληματικής” οδού λόγω των έργων κατασκευής  Ανατολικής Περιφερειακής Οδού

Αλεξανδρούπολη: Ξεκινούν εργασίες ασφαλτόστρωσης της “προβληματικής” οδού λόγω των έργων κατασκευής Ανατολικής Περιφερειακής Οδού

Τις επόμενες κιόλας ημέρες θα ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης της “προβληματικής” οδού και κατασκευής σχαρωτών για την όδευση και απορροή των υδάτων, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν απ’ την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής οδού.

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη την 15.09.2022 στο Δημαρχείο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, της διοικητού του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης κ. Θεοπούλας Χατζηπαύλου, του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάββα Σεφεριάδη, του Προέδρου της κοινότητας Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ναϊτίδη, τοπικών φορέων και κατοίκων του οικισμού της Παλαγίας, με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας συνεπεία της κατασκευής της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή και συγκεκριμένα της νέας γέφυρας Γ3, ζητήθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων η βελτίωση της αγροτικής οδού βόρεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.

Με έγγραφό τους ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Τροχαίας ενημέρωσαν την υπεύθυνη αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στην αγροτική οδό με σκοπό την ασφαλή διέλευση όλων. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και θετική και τις επόμενες κιόλας ημέρες θα ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού και κατασκευής σχαρωτών για την όδευση και απορροή των υδάτων.

Ειδικότερα, από τις 12 έως τις 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης της ανώνυμης αγροτικής οδού παραπλεύρως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (αποχέτευση ομβρίων, ασφαλτόστρωση κλπ.).

Ως εκ τούτου, για το εν λόγω χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη αγροτική οδός θα παραμείνει κλειστή και η κυκλοφορία των οχημάτων από Αλεξανδρούπολη προς τον οικισμό Παλαγίας θα διεξάγεται μέσω της οδού Ηροδότου με στροφή δεξιά σε ανώνυμη δημοτική οδό (προ της εισόδου στην Εγνατία Οδό), η οποία οδηγεί στην Δημοτική Οδό Αλεξ/πολης –Παλαγίας ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων από τον οικισμό Παλαγίας προς την Αλεξανδρούπολη θα εξυπηρετείται είτε μέσω της οδού Αναπαύσεως είτε από την Δημοτική Οδό Παλαγίας –Αλεξανδρούπολης, μέσω ανώνυμης Δημοτικής Οδού που οδηγεί στην οδό Ηροδότου με αριστερή στροφή (μετά την γέφυρα της Εγνατίας Οδού).

Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο μετά το πέρας των εργασιών να δοθεί στην κυκλοφορία ως διπλής κατεύθυνσης. Να σημειωθεί ότι στην οδό Ηροδότου (ύψος κόμβου Κίρκης) έχει τοποθετηθεί εργοταξιακή σήμανση για μειωμένη ταχύτητα καθώς και Καθρέφτης Ελέγχου Κυκλοφορίας στο κόμβο της Κίρκης.