Σουφλί: Επενδύσεις για αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος από γεωργία και κτηνοτροφία συζήτησαν Καλακίκος-Παπαγιαννίδης

Σουφλί: Επενδύσεις για αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος από γεωργία και κτηνοτροφία συζήτησαν Καλακίκος-Παπαγιαννίδης

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη για θέματα που απασχολούν τον Δήμο Σουφλίου και την “Έβρος Δημοσυνεταιριστικη Α.Ε”, είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος.

Μάλιστα ο ίδιος ο κ.Παπαγιαννίδης με ανακοίνωση του αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη συζήτηση και συνεργασία με τον δήμαρχο του Σουφλίου, επισημαίνοντας ότι:

Με τον δήμαρχο Σουφλίου Έβρου Καλακίκο Παναγιώτη συζητήσαμε για την πορεία του ΠΑΑ ώστε να έχουμε βελτιστοποίηση της γεωργίας, αύξηση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου και αύξηση του απασχολούμενου με τη γεωργία και την κτηνοτροφία αγροτικού πληθυσμού ενώ παράλληλα θα αυξηθεί το οικογενειακό εισόδημα από τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Στον Έβρο κυριαρχεί ο πρωτογενής τομέας. Καλλιεργούνται προϊόντα όπως σιτάρι, καλαμπόκι, ηλιοτρόπια, ζαχαρότευτλα και σπαράγγια. Αρκετός πληθυσμός ασχολείται και με την κτηνοτροφία και ιδιαίτερα με την Σηροτροφία αλλά χρειάζονται και άλλες επενδύσεις.

Ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα από τον κ Υπουργό για τα εγγειοβελτιωτικά έργα, γιατί η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργικές περιοχές είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων”.