Το γρήγορο ίντερνετ υπερυψηλής ταχύτητας και οι οπτικές ίνες «χτυπούν την πόρτα» της Αλεξανδρούπολης

Το γρήγορο ίντερνετ υπερυψηλής ταχύτητας και οι οπτικές ίνες «χτυπούν την πόρτα» της Αλεξανδρούπολης

Η ψηφιακή αναβάθμιση του δικτύου τηλεπικοινωνιών στην Αλεξανδρούπολη ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης που είχε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με κλιμάκιο του Ομίλου ΟΤΕ.

Επικεφαλής ήταν ο Διευθυντής Δικτύου Πρόσβασης Σταθερής και Κινητής Τηλεφωνίας, Γεώργιος Ονόπας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος Δόμησης, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Βασίλης Δέλκος επεσήμαναν την ανάγκη του Δήμου να αλλάξει ταχύτητα, έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και ανάγκες των δημοτών της σύγχρονης εποχής αλλά και να καλύψει υπάρχουσες ανάγκες σε συγκεκριμένες περιοχές της Αλεξανδρούπολης που στερούνται πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Συζητήθηκε ο σχεδιασμός και οι επόμενες ενέργειες για την ενίσχυση της διείσδυσης και χρήσης των υπερ-υψηλών ταχυτήτων και τη δημιουργία υπερσύγχρονων υποδομών οπτικής ίνας, ικανές να καλύψουν όχι μόνο τις υφιστάμενες ανάγκες αλλά και τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών με ταχύτητες Gigabit, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη.
Τα στελέχη του ΟΤΕ ενημέρωσαν τον δήμαρχο ότι το εν λόγω έργο FTTH οπτικών ινών, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης αφορά όλους τους κατοίκους του δήμου όπου ενδεικτικά καλύπτει περίπου 10.000 κτίρια και 23.500 γραμμές σταθερής υπηρεσίας.

Ο δήμαρχος αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου επεσήμανε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα τήρησης ρεαλιστικού και σφιχτού χρονοδιαγράμματος ως προς την υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών ζητώντας ρητή δέσμευση από την εταιρία.