Έβρος: Φορτηγατζής εκτός από εμπορεύματα κουβαλούσε και λαθρομετανάστες – Άλλος διακινητής καταδιωκόμενος έσπασε την μπάρα διοδίων

Έβρος: Φορτηγατζής εκτός από εμπορεύματα κουβαλούσε και λαθρομετανάστες – Άλλος διακινητής καταδιωκόμενος έσπασε την μπάρα διοδίων

Συνελήφθησαν προχθές Τετάρτη 12-10-2022 σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο προσέκρουσε σε μπάρα διοδίων, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα. Τελικά ακινητοποίησε το όχημα και ο δράστης τράπηκε σε φυγή πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα, όπου κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν με τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους παράνομα στην ενδοχώρα.

Στη τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός –διακινητής στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης.