Μωϋσιάδης κατά Τοψίδη: “Μιλάει αυτός που κατηγορείται ότι χτύπησε και έβρισε μια γυναίκα”;

Μωϋσιάδης κατά Τοψίδη: “Μιλάει αυτός που κατηγορείται ότι χτύπησε και έβρισε μια γυναίκα”;

Άγρια προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίοπυ Έβρου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τάκη Τοψίδη, εξαπέλυσε ο πρώην στενός συνεργάτης και περιφερειακός του σύμβουλος στην Δράμα Αριστείδης Μωϋσιάδης.

Ο γιατρός στο επάγγελμα και νυν Αντιπεριφερειάρχης ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Α.Μ.Θ, αποχώρησε ως γνωστόν από την παράταξη Τοψίδη όπως και αρκετοί ακόμα εκλεγμένοι συνάδερφοι του. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και τον ξυλοδαρμό γυναίκας από τον πρώην επικεφαλής του, εξέδωσε ανακοίνωση μαζί με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη που είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας, στην οποία αναφέρουν:

Προβλέψιμος για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση». Σε πρόσφατες δηλώσεις του σε διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης ασκώντας κριτική σε συμβούλους που αποχώρησαν από την παράταξη του σκιαγράφησε τον ίδιο του τον εαυτό. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της περιφέρειας Α.Μ.Θ. κρίνοντας προφανώς εξ’ ιδίων τα αλλότρια θεώρει ότι είμαστε όλοι ίδιοι, καιροσκόποι και αργυρώνητοι.

Είναι αλήθεια ότι δεν τον καταλάβαμε εξ αρχής, ήταν πράγματι πολύ πετυχημένο το πολίτικο του «μακιγιάζ». Εμφάνιζε ένα ανθρώπινο και προσιτό προσωπείο πίσω από το οποίο έκρυβε την πραγματική του υπόσταση. Ο άνθρωπος που δημοσιεύματα αλλά και αυτόπτες μάρτυρες τον παρουσιάζουν να έβρισε και να χτύπησε μια γυναίκα και απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες του δεν μπορεί να μας μιλάει για αξιακές αρχές και ηθικές αναστολές τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητα του.

Οι αργόμισθοι κατά την άποψη του επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» είναι άνθρωποι στους οποίους η κοινωνία και ο ίδιος προσωπικά έδειξαν εμπιστοσύνη, για τον λόγο αυτό κατέχουν και τις αντίστοιχες θέσεις στις οποίες αναφέρεται. Αντί να προσβάλει και να πετάει λάσπη σε αυτούς που αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως το μέγεθος της πολιτικής του ανεπάρκειας εγκατέλειψαν εγκαίρως το πολιτικό του εγχείρημα, θα ήταν καλό να κάνει μια αυτοκριτική για τις δικές του παραλείψεις. Δεν μπορεί όλοι όσοι αναχώρησαν από την «Περιφερειακή σύνθεση» να ήταν καιροσκόποι, ανίκανοι, αργόμισθοι και αργυρώνητοι. Προφανώς δεν θα τους επέλεγε ο ίδιος εξ αρχής.


Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» ήταν ο πρώτος διδάξας στην προσπάθεια να υφαρπάξει τους κατά τη δική του ομολογία πετυχημένους συμβούλους του νυν περιφερειάρχη στην αρχή της δημιουργίας της παράταξης του το 2019. Τότε όλοι οι εν λόγω σύμβουλοι στους οποίους σήμερα απευθύνεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ήταν επιτυχημένοι γιατί τον ακολούθησαν και εξυπηρετούσαν τους στόχους του. Οι ίδιοι σήμερα που δικαίως του γύρισαν την
πλάτη ανακαλύπτοντας την πολιτική του ανεπάρκεια και τις καιροσκοπικές του βλέψεις στην πολιτική είναι «πολιτικά φθηνοί άνθρωποι».

Από το παραπάνω εύκολα τεκμηριώνεται ποιος είναι ο πολιτικός καιροσκόπος. Ίσως τα ιδιαίτερα μαθήματα πολιτικής σκέψης από τον παλαιότερο αυτοδιοικητικό και μέντορα της παράταξης του να μην αποδείχτηκαν αρκετά αποτελεσματικά.
Τέλος είναι κατάφωρα άδικο και προσβλητικό να κατηγορούνται συλλήβδην όλοι οι ειδικοί σύμβουλοι ως μισθοφόροι. Ως εκ της θέσης του όφειλε να γνωρίζει ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι διατιθέμενοι ως άμισθοι (εντεταλμένοι σύμβουλοι) να αφήνουν την εργασία τους για να προσφέρουν με τις γνώσεις τους στο έργο της διοίκησης και ιδιαιτέρα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής”.