Στήνουν «μαϊμού» Αλεξανδρούπολη για το φυσικό αέριο Πούτιν και Ερντογάν στην Ανατολική Θράκη

Στήνουν «μαϊμού» Αλεξανδρούπολη για το φυσικό αέριο Πούτιν και Ερντογάν στην Ανατολική Θράκη

Επίθεση και στον τομέα της ενέργειας, και μάλιστα πολυεπίπεδα, ετοιμάζει η Άγκυρα σε βάρος της χώρας μας και στήνει “μαϊμού” Αλεξανδρούπολη στην Ανατολική Θράκη με την βοήθεια του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση πως Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν να δημιουργηθεί ένα κέντρο διανομής ρωσικού φυσικού αερίου στην Ανατολική Θράκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε διευκρινίσεις για το ρωσοτουρκικής έμπνευσης έργο, που αναμφίβολα έχει σκοπό να λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς το ενεργειακό hub της Αλεξανδρούπολης.

Ερντογάν: Βλέπουμε τι γίνεται στην Αλεξανδρούπολη

Και η αναφορά του Τούρκου προέδρου στο λιμάνι της Θράκης μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, δίνοντας το στίγμα του νέου γύρου έντασης στα Ελληνοτουρκικά.

“Βλέπουμε βέβαια τι γίνεται στην Αλεξανδρούπολη ή σε διάφορα νησιά. Από τη στιγμή που φορέσαμε την πανοπλία μας και πήραμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας τρομάζει τίποτα. Έχουμε λάβει μέτρα, όλα είναι έτοιμα. Επομένως, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Ας το σκεφτούν».

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο όριο, όπου εξαντλείται η υπομονή της Τουρκίας, ο Ερντογάν απάντησε :

«Αυτή η δουλειά δεν έχει ημερομηνία. Μια νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά, αυτό είναι ξέχωρο και θα καταγραφεί στην Ιστορία. Αλλά εδώ δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνία. Πού, τι θα συμβεί, πότε θα συμβεί, μπορεί να συζητηθεί;» ρώτησε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*