Διδυμότειχο: Σε άσχημη κατάσταση και δάπεδο από αμίαντο το Κλειστό Γυμναστήριο δίπλα στο Δημαρχείο

Διδυμότειχο: Σε άσχημη κατάσταση και δάπεδο από αμίαντο το Κλειστό Γυμναστήριο δίπλα στο Δημαρχείο

Σε άσχημη κατάσταση, με σπασμένα τμήματα και διαβρωμένα από τον καιρό, αλλά και με δάπεδο από αμίαντο, είναι το Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου που βρίσκεται δίπλα και συγκεκριμένα πίσω από το Δημαρχείο του Διδυμοτείχου. 

Το συγκεκριμένο γήπεδο στην “καρδιά” της πόλης μπορεί να ανήκει στο 2ο Γυμνάσιο, αλλά η ευθύνη και υποχρέωση για τις όποιες επεμβάσεις συντήρησης πρέπει να γίνονται από τον δήμο Διδυμοτείχου. Σε αυτό  το Κλειστό Γυμναστήριο αθλούνται κάθε εβδομάδα δεκάδες μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι μικροί αθλητές από την Ακαδημία της Α.Ε.Διδυμοτείχου κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς και άτομα από την ακαδημία του πιγκ πογκ της πόλης.

Όπως κατήγγειλαν στο Evros-news.gr γονείς των οποίων τα παιδιά το χρησιμοποιούν, δεν είναι μόνο οι φθορές στο δάπεδο του και σε αρκετά σημεία ακόμα σημεία που δεν έχουν αποκατασταθεί χρόνια, αν και έχουν αναφέρει σε στελέχη της δημοτικής αρχής την συγκεκριμένη κατάσταση.

Το χειρότερο και επικίνδυνο είναι ότι το δάπεδο είναι από αμίαντο, που όπως λένε έχει απαγορευθεί γιατί είναι επικίνδυνος για την υγεία και στο σημείο όπου υπάρχουν τα σπασμένα τμήματα φαίνεται από κάτω.

“Ρωτήσαμε ειδικούς και μας είπαν πως αν ο αμίαντος ξυστεί και αλλοιωθεί, τότε τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, το δάπεδο όπου υπάρχουν τα σπασμένα τμήματα ο αμίαντος φαίνεται. Τα παιδιά μας είναι μαθητές και γυμνάζονται εκεί και εκτός από το ενδεχόμενο τραυματισμού λόγω των φθορών, μπορεί να είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Το σχολείο υποστηρίζει πως ο δήμος είναι υπεύθυνος για την συντήρηση και επίλυση των προβλημάτων και δεν έχουμε λόγο να μην το πιστέψουμε. Τι κάνει ο δήμος λοιπόν για αυτή την κατάσταση και έναν χώρο που γυμνάζονται καθημερινά τόσα παιδιά”, λένε με φανερή ανησυχία.

Με όλα αυτά, η άσχημη επίσης εικόνα που έχει το Κλειστό Γυμναστήριο από την εξωτερική του πλευρά, μάλλον είναι το λιγότερο.