Έβρος: Εποχές lock down το χειμώνα – Πολλά μαγαζιά εστίασης-καφέ κλείνουν λόγω δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους

Έβρος: Εποχές lock down το χειμώνα – Πολλά μαγαζιά εστίασης-καφέ κλείνουν λόγω δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους

Εποχές και εικόνες lockdown της πανδημίας του κορονοϊού που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια, αναμένεται να θυμίσουν αρκετά καταστήματα εστίασης και καφέ αυτό το χειμώνα στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, λόγω της τεράστιες αύξησης του ενεργειακού κόστους, oi ιδιοκτήτες πολλών καταστημάτων φαγητού αλλά και καφέ, έχουν ήδη αποφασίσει αν όχι τέλη Οκτωβρίου, τότε σίγουρα μέσα στο Νοέμβριο να κλείσουν τα καταστήματά τους. Κι αυτό γιατί υπολογίζουν πως λόγω έλλειψης πελατών αλλά κυρίως λόγω των υπέρογκων ποσών που θα είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για ηλεκτρικό ρεύμα και άλλες μορφές ενέργειας, θα είναι ασύμφορη η λειτουργία τους.

Άλλοι σκέφτονται να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας και να κλείνουν νωρίτερα το βράδι, ενώ ήδη κάποιοι στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα καταστήματα εστίασης πολύ γνωστά που το καλοκαίρι δούλεψαν ικανοποιητικά, το ανακοίνωσαν οι ίδιοι στους εργαζόμενους τους, οι οποίοι αναπόφευκτα για κάποιο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας. Έτσι η εικόνα θα είναι παρόμοια με αυτή που είδαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια με την εφαρμογή των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Τότε όμως υπήρχαν τα μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση για τα κλειστά μαγαζιά και τους εργαζόμενους σε αυτά, ενώ τώρα κάτι τέτοιο δεν θα υπάρχει ή τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί έστω και ως σκέψη στα σχέδια της Κυβέρνησης.

Φυσικά τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για τον κεντρικό και βόρειο Έβρο σε σχέση με την Αλεξανδρούπολη, στην οποία λόγω μεγαλύτερου πληθυσμού  υπάρχουν και περισσότεροι πελάτες, ενώ στις άλλες πόλεις του νομού (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί), τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*