Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών απ’ τον Έβρο, με λεία εκατομμύρια ευρώ

Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών απ’ τον Έβρο, με λεία εκατομμύρια ευρώ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από την Ασφάλεια Πατρών, για την πλήρη εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος δουλεμπόρων που εδώ και μήνες μετέφερε από τον Έβρο εκατοντάδες λαθρομετανάστες χρησιμοποιώντας νοικιασμένα αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 10 άτομα ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης περισσότερα από 33. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι δύο φερόμενοι ως εγκέφαλοι, ένας Έλληνας από το Λαύριο κι ένας Πακιστανός από την Αθήνα. Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στην Ανατολική Αττική, όπου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 6 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atticapressnews.gr οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας Πατρών κατάφεραν να χαρτογραφήσουν την εγκληματική οργάνωση με φυσική παρακολούθηση αλλά και με καταγραφή τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν οι Έλληνες με τους Τούρκους δουλεμπόρους. Τα μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν τους μετανάστες από τον Έβρο, σε προκαθορισμένα σημεία που είχαν ορίσει με τους Τούρκους συνεργούς τους και στη συνέχεια τους μετέφεραν με ενοικιασμένα αυτοκίνητα, αρχικά σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Στη συνέχεια με το ανάλογο αντίτιμο, τους προωθούσαν στην κεντρική Ευρώπη είτε οδικός, είτε δια θαλάσσης με σκάφη.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πάνω από 50 νοικιασμένα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα εάν κάτι δεν πήγαινε καλά, τότε εξαφάνιζαν το αυτοκίνητο και δήλωναν κλοπή.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα κέρδη της οργάνωσης από το δουλεμπόριο, ξεπερνούν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: atticapressnews.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*