Έβρος: Ορκίζονται αύριο οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες – Κυριακή ξεκινούν εκπαίδευση στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Έβρος: Ορκίζονται αύριο οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες – Κυριακή ξεκινούν εκπαίδευση στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Ορκίζονται αύριο Παρασκευή 21 Οκτωβρίου σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες του Έβρου που προσελήφθησαν με τον πρόσφατο διαγωνισμό και από την Κυριακή ξεκινούν την εκπαίδευση τους στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Πρόκειται στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέους και νέες με καταγωγή από το νομό Έβρου, αφού η σημερινή Κυβέρνηση όπως έκανε και με τους προηγούμενους 400 που προσέλαβε, έδωσε επιπλέον μόρια στην εντοπιότητα. Όσοι κατάγονται από τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου θα ορκιστούν στις 8.30 το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” της Αλεξανδρούπολης, ενώ όσοι είναι κάτοικοι στους δήμους Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, θα ορκιστούν στην Σχολή Δοκίων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Εκεί όλοι μαζί οι 250 Συνοριοφύλακες (240 χριστιανοί και 10 μουσουλμάνοι),  θα ξεκινήσουν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου την εκπαίδευση τους, η οποία θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2022.

Θα πληρώσουν από την τσέπη τους 330 ευρώ

για την διατροφή τους για δύο μήνες!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας και οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες θα πληρώσουν άμεσα με την έναρξη της εκπαίδευσης τους από 330 ευρώ για το κόστος διατροφής τους μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Κι αυτό όπως μάθαμε ισχύει και για τους Αστυφύλακες που εκπαιδεύονται στις Σχολές Δοκίμων είτε του Διδυμοτείχου, είτε της Κομοτηνής αλλά και του Ρεθύμνου. Δηλαδή οι ίδιοι και οι οικογένειες τους επιφορτίζονται με το… καλημέρα με το συγκεκριμένο ποσό για την διατροφή δύο μηνών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν μπορεί δηλαδή να καλύψει το κόστος της διατροφής των 250 Συνοριοφυλάκων για δυο μήνες; Οι εκάστοτε πολιτικοί μόνο να… αποθεώνουν τους Συνοριοφύλακες για τηξν καθημερινή “μάχη” που δίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να αποτρέψουν την είσοδο λαθρομεταναστών; Προφανώς οι Συνοριοφύλακες που μόλις αναλάβουν υπηρεσία θα πληρώνονται δεν είναι το ίδιο με τους φοιτητές που σιτίζονται δωρεάν στις φοιτητικές λέσχες ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, αλλά στο υνολικό κονδύλι που εξασφαλίστηκε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πρόσκληση των νέων 250 Συνοριοφυλάκων δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί και η 2μηνη σίτιση τους;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*