Συγκινητική επίσκεψη στην πυρόπληκτη Δαδιά του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καβύλης (φωτό)

Συγκινητική επίσκεψη στην πυρόπληκτη Δαδιά του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καβύλης (φωτό)

-Έγινε αδελφοποίηση των δύο συλλόγων, του Αθλητικού Επιμορφωτικού Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΑΣ ΔΑΔΙΑΣ» και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καβύλης «Άγιος Δημήτριος»

Τα μέλη του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καβύλης «Ο Άγιος Δημήτριος», με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μαργαρίτη Αστεριάδη, πραγματοποίησαν την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022 ημερήσια εκδρομή στο χωριό Δαδιά.

Με την ενέργεια τους αυτή στήριξαν έμπρακτα το χωριό του δήμου Σουφλίου που επλήγη σοβαρά από την καταστροφική πυρκαγιά στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Να θυμίσουμε ότι η Τ.Κ.Καβύλης δια του Προέδρου της Σωτήρη Συμεωνίδη, ήταν η μοναδική που έστειλε άμεσα υλική βοήθεια στους κατοίκους και όσους αγωνίζονταν εκείνες τις δύσκολες ώρες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Δάσος της Δαδιάς. Γι’ αυτό και ως ένα μεγάλο ευχαριστώ, οι κάτοικοι της Δαδιάς είχαν στείλει μια μεγάλη εικόνα της Παναγίας στην Καβύλη, δια του συγχωριανού τους Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας ΑΜΘ Βασίλη Δελησταμάτη, την οποία παρέδωσαν μαζί με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, στην εκδήλωση του Συλλόγου “Άγιος Δημήτριος” στις 21 Αυγούστου.

Τότε είχε προταθεί από τον κ.Δελησταμάτη η αδελφοποίηση των Συλλόγων των δύο χωριών, η οποία υλοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης,μεταξύ του Αθλητικού Επιμορφωτικού Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΑΣ ΔΑΔΙΑΣ» και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καβύλης «Άγιος Δημήτριος». Οι πρόεδροι των 2 συλλόγων, της Συλλόγου Δαδιάς κ.Αθανάσιος ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καβύλης κ. Μαργαρίτης ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ, υπέγραψαν Πρακτικό Αδελφοποίησης και αντάλλαξαν ενθύμια.

Με την Αδελφοποίηση οι Σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό:

  • Την συνεργασία των δύο Συλλόγων και την γνωριμία των μελών τους, για την ανάδειξη του Πολιτισμού και της Θρακιώτικης Παράδοσης.
  • Την ανταλλαγή ιδεών, την προβολή των τόπων μας, και την ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των μελών των Συλλόγων.
  • Τη Συνεργασία στην από κοινού προσπάθεια, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη του Μορφωτικού και Κοινωνικού χαρακτήρα των Συλλόγων, στα πλαίσια του Ελληνικού μας Πολιτισμού.
  • Τη Συμβολή στη διαφύλαξη, προβολή και ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των τόπων που εδρεύουν οι Σύλλογοι.

Επίσης η εκδήλωση ντύθηκε μουσικά από την παραδοσιακή γκάιντα και το νταούλι τα οποία έπαιξαν μέλη του Αθλητικού Επιμορφωτικού Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΑΣ ΔΑΔΙΑΣ».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και καταγόμενος από την Δαδιά, κ. Δελησταμάτης Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δαδιάς κ. Ηλίας Βίντσης, και ο επίσης κάτοικος Δαδιάς Αντιδήμαρχος Σουφλίου Γκαϊδατζής Νικόλαος.

Τέλος, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καβύλης, προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει με το χορευτικό τμήμα παραστάσεων, στην γιορτή μανιταριού, που θα πραγματοποιηθεί την 6 Νοεμβρίου 2022, στη Δαδιά.