Ορκίστηκαν σήμερα σε Αλεξανδροπολη, Διδυμότειχο, οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες του Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Ορκίστηκαν σήμερα σε Αλεξανδροπολη, Διδυμότειχο, οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες του Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο, οι ορκωμοσίες των 250 νέων Συνοριοφυλάκων του νομού Έβρου που ήταν επιτυχόντες σε πρόσφατο διαγωνισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στην Αλεξανδρούπολη το πρωί και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, ορκίστηκαν οι επιτυχόντες από τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου.

Παρουσία του Σεβασιμοτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλως κ.Άνθιμου, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, των Αντιδημάρχων (και αστυνομικών στο επάγγελμα) Θόδωρου Βουρδόλη και Ηλία Δαστερίδη, του Αστυνομικού Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Λάμπρου Τσιάρα και του Προέδρου της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά.

Παρέστη και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Πασχάλης Συριτούδης, που μίλησε στους νέους Συνοριοφύλακες.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Παρέστησαν φυσικά πολλοί γονείς που καμάρωναν τα παιδιά τους, τα οποία έδωσαν τον όρκο ως Συνοριοφύλακες. Αρχικά οι χριστιανοί και στη συνέχεια οι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα., αφού οι 10 από τους συνολικά 250 νέους Συνοριοφύλακες είναι μουσουλμάνοι και έδωσαν όρκο πίστης στην πατρίδα με τον μουφτή να διαβάζει τον όρκο.

Στο Διδυμότειχο και συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου οι προσληφθέντες για την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδος ορκίσθηκαν από το Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Στρατηγού Πασχάλη Συριτούδη.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσορίζοντας τους νέους Συνοριοφύλακες, αφού τους συνεχάρη για την επιτυχία τους, τόνισε ότι «η αποστολή σας για την φύλαξη των συνόρων της Πατρίδας είναι υπόθεση ιερή, γι’ αυτό θα πρέπει να αξιολογήσετε υπεύθυνα αυτό που αναλαμβάνετε όχι ως επάγγελμα αλλά ως λειτούργημα και με πνεύμα θυσίας και συνέπειας να προσφέρετε τις υπηρεσίες».

Αντίστοιχα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  συνέστησε στους προσληφθέντες ότι διεκπεραιώνοντας τα καθήκοντά τους οφείλουν πρώτα να προασπίζονται τα σύνορα της Πατρίδας από κάθε είδους απειλή και παράνομη είσοδο και συγχρόνως να σέβονται την αξιοπρέπεια κάθε προσώπου, αδιακρίτως θρησκεύματος, γλώσσης και φυλής.

Οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες θα ξεκινήσουν μεθαύριο Κυριακή 23 Οκτωβρίου να εκπαιδευθούν το προσεχές διάστημα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκιμών Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2022.

Θα πληρώσουν από την τσέπη τους 330 ευρώ

για την διατροφή τους για δύο μήνες!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας και οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες θα πληρώσουν άμεσα με την έναρξη της εκπαίδευσης τους από 330 ευρώ για το κόστος διατροφής τους μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Κι αυτό όπως μάθαμε ισχύει και για τους Αστυφύλακες που εκπαιδεύονται στις Σχολές Δοκίμων είτε του Διδυμοτείχου, είτε της Κομοτηνής αλλά και του Ρεθύμνου. Δηλαδή οι ίδιοι και οι οικογένειες τους επιφορτίζονται με το… καλημέρα με το συγκεκριμένο ποσό για την διατροφή δύο μηνών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν μπορεί δηλαδή να καλύψει το κόστος της διατροφής των 250 Συνοριοφυλάκων για δυο μήνες; Οι εκάστοτε πολιτικοί μόνο να… αποθεώνουν τους Συνοριοφύλακες για τηξν καθημερινή “μάχη” που δίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να αποτρέψουν την είσοδο λαθρομεταναστών; Προφανώς οι Συνοριοφύλακες που μόλις αναλάβουν υπηρεσία θα πληρώνονται δεν είναι το ίδιο με τους φοιτητές που σιτίζονται δωρεάν στις φοιτητικές λέσχες ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, αλλά στο υνολικό κονδύλι που εξασφαλίστηκε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πρόσκληση των νέων 250 Συνοριοφυλάκων δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί και η 2μηνη σίτιση τους;