Σουφλί: Η πολύτιμη πόλη του μεταξιού με τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σουφλί: Η πολύτιμη πόλη του μεταξιού με τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ακριτικό Σουφλί, ο κόσμος μαθαίνει την ιστορία του μεταξιού στα μουσεία της πόλης σύμφωνα με τον Θοδωρή Τσιαμίτα, Πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Σουφλίου.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ3, η περιοχή συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς προσφέρει πολύτιμα τοπικά προϊόντα, μοναδική φιλοξενία, περιήγηση στα μνημεία, ενώ το μοναδικό της μετάξι φτάνει μέχρι την Αμερική.Το Σουφλί απέχει  65 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη, ενώ ο ποταμός Έβρος βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων.

Η κωμόπολη αυτή με τα πετρόκτιστα κτήρια, διατηρεί πολλά στοιχεία από την περίοδο της ακμής της, τον 19ο αιώνα. Με μία βόλτα στα στενά δρομάκια ανακαλύπτει κανείς αρχιτεκτονικά αριστουργήματα μίας άλλης εποχής, ενώ στα μουσεία που λειτουργούν στο Σουφλί, μπορεί ο επισκέπτης να δει την ιστορία της πόλης και του μεταξιού.

Γύρω από την πλατεία του Σουφλίου, βρίσκονται τα καταστήματα του μεταξιού. Επίσης στην αγορά ο επισκέπτης μπορεί να βρει πεντανόστιμα εδέσματα, όπως τον «καβουρμά» και την «μπάμπω»), καθώς και εξαιρετικό τσίπουρο και κρασί.

Όσο για τον χειμώνα, είναι δύσκολος, όπως είπε ο κ. Τσιαμίτας, και ήδη οι κάτοικοι προετοιμάζονται για αυτόν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3