Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ηλικιωμένου που κινδύνευε να καεί από πυρκαγιά

Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ηλικιωμένου που κινδύνευε να καεί από πυρκαγιά

Επιχείρηση διάσωσης ενός ηλικιωμένου ο οποίος είχε πέσει στο κενό και τραυματίστηκε σε εγκαταλελειμμένη οικοδομή όπου βρισκόταν σε εξέλιξη πυρκαγιά, εξελίχθηκε πριν από λίγο στον Μαίστρο Αλεξανδρούπολης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης.

Μάλιστα στέφθηκε με επιτυχία και ο άτυχος ηλικιωμένος ηλικίας περίπου 75 ετών δεν κινδύνεψε από την φωτιά, αλλά διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γιατί από την πτώση στο κενό έφερε τραύματα στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματος του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε το Evros-news.gr, ο άτυχος ηλικιωμένος προσπάθησε να κάψει κάποια ξερόχορτα που υπήρχαν στην αυλή της τριόροφης οικοδομής, η οποία είχε εγκαταλειφθεί στα μπετά ανολοκλήρωτη. Όμως για κακή του τύχη πήραν φωτιά τα… φελιζόλ που υπήρχαν για την μόνωση. Προσπάθησε να ανέβει πάνω στον δεύτερο όροφο για να σβήσει τις φλόγες, αλλά τα ξύλα που πάτησε είχαν σαπίσει από τον πολύ καιρό και υποχώρησαν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό.

Τραυματίστηκε και εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα καδρόνια, με κίνδυνο να φτάσει εκεί η φωτιά και να καεί. Για καλή του τύχη περνούσε από το σημείο ένας πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας που μένει στην περιοχή και αφού τον απεγκλώβισε με ασφάλεια, ειδοποίησε τους συναδέρφους του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης που έφτασαν επιτόπου και έσβησαν την φωτιά, ενώ φυσικά είχε ήδη ενημερωθεί από τον ίδιο το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και έγινε η διακομιδή του τραυματία στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης.