Διδυμότειχο: Εκδήλωση βράβευσης κορυφαίων διακριθέντων αθλητών του

Διδυμότειχο: Εκδήλωση βράβευσης κορυφαίων διακριθέντων αθλητών του

Εκδήλωση βράβευσης κορυφαίων διακριθέντων αθλητών που κατάγονται από την περιοχή του Διδυμοτείχου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή .

Οι φίλοι Μνημείων, Μουσείων, πολιτισμού, παράδοσης, του Διδυμοτείχου και της περιφέρειας και η ομάδα εργασίας Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες, υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίουσας,  προσκαλούν στην Τελετή Βράβευσης των διεθνών και πανελληνίως διακριθέντων αθλητών, που κατάγονται από το Διδυμότειχο και την περιφέρεια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Διδυμοτείχου, στα πλαίσια του ετήσιου, υπό τον τίτλο «ΒΑΤΑΤΖΕΙΑ», εορτασμού της μνήμης του εκ Διδυμοτείχου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αγίου Ιωάννη Γ΄ Βατατζή του Ελεήμονος.

Η βράβευση των αθλητών μας είναι πρωτίστως εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης των προσπαθειών και των κόπων τους και συγχρόνως αφορμή για παραδειγματισμό των νεοτέρων με περαιτέρω σκοπό την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους. Η βράβευση αυτή, αναδεικνύει επίσης το γεγονός ότι μια μικρή πόλη σαν το Διδυμότειχο γέννησε τόσους πανελλήνιους και διεθνείς αθλητές, παράλληλα το ότι κατάγονταν από μια ακριτική περιοχή δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για να κατακτήσουν τα όνειρα τους και τους στόχους τους.

Ο αριθμός των διακριθέντων σε όλα τα αθλήματα, διεθνώς και πανελληνίως, ξεπερνά τους 50 σε αριθμό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους διεθνείς αθλητές προς βράβευση:

Κωνσταντίνο Γκατσιούδη (ακόντιο), Ελευθέριο Καρασμανάκη (Ακόντιο), Ζωή Δημοσχάκη (Κολύμβηση), Αλέξανδρο Παπαδάκη (Παραολυμπιονίκη Μπότσια), Ανδρέα Μόμτσο (Παγκόσμιο ΑμεΑ Σφαίρα), Ιωάννη Ματζουράκη (Διεθνή Ποδοσφαιριστή και Προπονητή), Αντωνιάδου Νικολέτα (100 μετ’ εμποδίων).

Η λίστα εμπλουτίζεται με συμμέτοχη Εβριτών αθλητών όπως την Πηγή Δεβετζή(τριπλούν) και πολλούς άλλους.

Θα ήταν χαρά και τιμή μας η συμμέτοχη σας σε αυτήν την γιορτή αθλητισμού του Έβρου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*