Διδυμότειχο: Λουκέτο απ’ την Εφορία στο κατάστημα του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Παπακωνσταντίνου, για φορολογικές παραβάσεις!!!

Διδυμότειχο: Λουκέτο απ’ την Εφορία στο κατάστημα του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Παπακωνσταντίνου, για φορολογικές παραβάσεις!!!

-Το μίνι μάρκετ του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Διδυμοτείχου, “σφραγίστηκε” μετά από επιτόπιο έλεγχο της ΔΟΕ Ορεστιάδας

Μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο θέαμα βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι πελάτες του καταστήματος (μίνι μάρκετ) του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου και πρώην Προέδρου τπυ Εμπορικού Συλλίγου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου στο κέντρο της πόλης, δίπλα στην πλατεία και στο τέμενος Βαγιαζήτ.

Όσοι πήγαν να ψωνίσουν από εκεί, το βρήκαν “σφραγισμένο” και όπως διάβασαν στην τεράστια ενημερωτική πινακίδα που έχει αναρτηθεί στο κλειδωμένο μαγαζί με την επωνυμία “Κάθε Μέρα”, μπήκε λουκέτο σε αυτό με απόφαση της ΔΟΥ Ορεστιάδας, για φορολογικές παραβάσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι: “Αναστολή Λειτουργίας σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 13 Α του Ν.2523/1997. Σφραγίστηκε μέχρι την 30/10/2022 (Ώρα 19:00) βάσει της αριθ 2/2022, η οποία εκδόθηκε κατόπιν της αριθ. 2/2022 Ειδικής Εντολής Ελέγχου του Προϊσταμένου της ΔΟΥ Ορεστιάδας”.

Όπως μπορεί να καταλάβει ακόμα και ο πιο αδαής, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την ΔΟΥ Ορεστιάδας στο κατάστημα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και προφανώς διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, γι’ αυτό και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “σφραγίστηκε”.

Μπήκε λοιπόν ΛΟΥΚΕΤΟ στην επιχείρηση του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΗ ΤΑΞΕΙ θεσμικού παράγοντα του δήμου Διδυμοτείχου, αφού ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε κάθε δήμο, είναι ως αξίωμα μετά τον εκάστοτε δήμαρχο. Το λουκέτο ισχύει μέχρι σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ, οπότε οι πελάτες του κ.Παπακωνσταντίνου θα μπορούν να πάλι να ψωνίσουν από εκεί.

Τι αναφέρει ο νόμος βάση του οποίου μπήκε λουκέτο

Ο Νόμος 2523/1997 βάση του οποίου μπήκε λουκέτο στο κατάστημα του Δημήτρη Παπακωνστατίνου αναφέρει:

Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις. , κωδικοποιημένος με τον 4972/2022

1. Εφόσον, από τον ίδιο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται είτε (α) η μη έκδοση ή η κατά την έννοια του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ανακριβής έκδοση πλέον των δέκα (10) προβλεπόμενων παραστατικών πώλησης, ή, ανεξαρτήτως του πλήθους αυτών, ότι η αξία των αγαθών ή των υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκε παραστατικό πώλησης ή αυτό εκδόθηκε ανακριβώς υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) ευρώ είτε (β) η μη διαβίβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), πλέον των δέκα (10) στοιχείων λιανικής πώλησης που έχουν εκδοθεί μέσω Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ), ή, ανεξαρτήτως του πλήθους αυτών, ότι η μη διαβιβασθείσα αξία των αγαθών ή των υπηρεσιών υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) ευρώ, αναστέλλεται άμεσα για σαράντα οκτώ (48) ώρες, η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος.

Εάν, εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους από τη διαπίστωση των ως άνω παραβάσεων, διαπιστωθεί εκ νέου, από τον ίδιο μερικό επιτόπιο έλεγχο, η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον τριών (3) παραστατικών πώλησης ή η μη διαβίβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΦΗΜ) της ΑΑΔΕ τουλάχιστον τριών (3) στοιχείων λιανικής πώλησης που έχουν εκδοθεί μέσω ΦΗΜ, ανεξαρτήτως αξίας αυτών, στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αναστέλλεται αμελλητί για ενενήντα έξι (96) ώρες. Σε κάθε επόμενη διαπίστωση από τον ίδιο μερικό επιτόπιο έλεγχο των παραβάσεων του προηγούμενου εδαφίου εντός δύο (2) φορολογικών ετών από τη διαπίστωσή τους σε οποιαδήποτε επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αναστέλλεται αμελλητί για δέκα (10) ημέρες”.

Ποιες ακριβώς είναι οι φορολογικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τον επιτόπιο έλεγχο στο κατάστημα “Κάθε Μέρα” του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου και πρώην Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Διδυμοτείχου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, φυσικά είναι θέμα που γνωρίζουν ο ίδιος και η ΔΟΥ Ορεστιάδας. Όμως το ΛΟΥΚΕΤΟ και η απόφαση βάση της οποίας “σφραγίστηκε” αυτό είναι σε δημόσια θέα και την είδα πολλοί κάτοικοι της πόλης, είτε πελάτες που τις δυο τελευταίες ημέρες πέρασαν από εκεί για να ψωνίσουν, είτε διερχόμενοι.

Οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ λοιπόν έκαναν την δουλειά τους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη αν ο παραβάτης είναι θεσμικό πρόσωπο της πόλης και μάλιστα ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ του δήμου Διδυμοτείχου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι αυτό αποδεικνύει ότι και το Κράτος λειτουργεί και η Κυβέρνηση κάνει σωστά την δουλειά της και Δικαιοσύνη υπάρχει, άσχετα αν ορισμένοι γράφουν τα αντίθετα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή δεν τους αρέσουν ορισμένες καταστάσεις.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι το Evros-news.gr ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ πριν λίγες ημέρες, το πάρτι ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ με υπογραφή του ίδιου του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, σε εταιρεία με την επωνυμία “ADA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.” η οποία ανήκει στον Άγγελο Παπακωνσταντίνου, αδερφό του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Χατζηγιάννογλου ιαι Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου.Η συγκεκριμένη εταιρεία όπως γράψαμε και αποδεικνύεται από τα έγγραφα, ιδρύθηκε πριν έναν χρόνο, στις 7 Οκτωβρίου 2021 και μέσα σε ένα χρόνο πήρε ήδη με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ του δημάρχου κ.Χατζηγιάννογλου 66.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χατζηγιάννογλου: Πάρτι ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ δεκάδων χιλιάδων ευρώ, στον αδερφό του Προέδρου δημοτικού συμβουλίου Δ.Παπακωνσταντίνου!!!