Πρωτιά Μάρη στις εκλογές για την ανάδειξη εσωτερικών μελών  του Συμβουλίου Διοίκησης του Δ.Π.Θ

Πρωτιά Μάρη στις εκλογές για την ανάδειξη εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Δ.Π.Θ

Ο υποψήφιος Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Φώτης Μάρης,  ήρθε πρώτος σε ψήφους κατά την διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Δ.Π.Θ. που ολοκληρώθηκε 31 Οκτωβρίου 2022 το απόγευμα.

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά, με καθολική, άμεση και μυστική ψηφοφορία του συνόλου των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, με ευθύνη της πενταμελούς Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και υπήρξε σχεδόν καθολική συμμετοχή, αφού επί των εγγεγραμμένων 504 ψήφισαν οι 492. Ο μέχρι πρότινος Αντιπρύτανης κ.Μάρης που μαζί με τον Αλκιβιάδη Δερβισιώτη διεκδικούν την θέση του Πρύτανη για να διαδεχθούν τον μέχρι τώρα Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ήραν πρώτος σε ψήφους και ο κ.Δερβισιώτης τρίτος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας από τους υπόλοιπους οι οποίοι συμμετείχαν μαζί του στην ίδια κίνηση για  το Συμβούλιο Διοίκησης, δεν εκλέχθηκαν.

Σύμφωνα με το Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής, ως εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, βάσει του αριθμού των ψήφων που έλαβαν, αναδείχτηκαν οι εξής:

  1. Φώτιος Μάρης, Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής
  2. Μαρία Μιχαλοπούλου, Καθηγήτρια της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
  3. Αλκιβιάδης Δερβιτσιώτης, Καθηγητής της Νομικής Σχολής
  4. Ευάγγελος Δρυμπέτας, Καθηγητής της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών
  5. Αλεξάνδρα Γιατρομανωλάκη, Καθηγήτρια της Σχολής Επιστημών Υγείας
  6. Γεώργιος Τσομής, Καθηγητής της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών

Εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι: 504

Ψήφισαν: 492

Ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε, για πρώτη φορά υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εκλογής της ηγεσίας των Πανεπιστημίων, το πρώτο μέρος της διαδικασίας ανάδειξης των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η διαδικασία έγινε με καθολική ψηφοφορία των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου μας για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου.

Επιθυμώ  και δημόσια να συγχαρώ τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που αναδείχτηκαν  μεταξύ των υποψηφίων Καθηγητριών και Καθηγητών του Πανεπιστημίου μας, και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους.

Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Πρόεδρο και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής για την άρτια διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, καθώς και το σύνολο των Καθηγητριών και Καθηγητών του Πανεπιστημίου που συμμετείχαν ενεργά στη δημοκρατική αυτή διαδικασία

Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας είναι αναρτημένα στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3Wg0nrA