Δικαστική δικαίωση και επαναπρόσληψη εργαζομένου που είχε απολύσει παράνομα η PRAKTIKER Hellas

Δικαστική δικαίωση και επαναπρόσληψη εργαζομένου που είχε απολύσει παράνομα η PRAKTIKER Hellas

Δικαιώθηκε δικαστικά και επανήλθε στην εργασία του ο εργαζόμενος της PRAKTIKER Νίκος Νίκας, συνδικαλιστής και μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Περιφέρειας Αττικής (Σ.Ε.Ε.Π.Υ.Α).

Η PRAKTIKER HE LLAS που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην Αλεξανδρούπολη με το κατάστημα που λειτουργεί εδώ και χρόνια έξω από την πόλη απέλυσε τον συγκεκριμένο εργαζόμενο παράνομα και καταχρηστικά όπως έκρινε το Δικαστήριο. Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Περιφέρειας Αττικής (Σ.Ε.Ε.Π.Υ.Α) αναφέρει:

Χαιρετίζουμε τη δικαστική ακύρωση της απόλυσης και την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου της PRAKTIKER Νίκου Νίκα, συνδικαλιστή και μέλους της Διοίκησης της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθήνας, εκδικάζοντας προσφυγή του εργαζόμενου κατά της PRAKTIKER HE LLAS, είχαν κρίνει παράνομη και καταχρηστική την αρχική καταγγελία της σύμβασης εργασίας του εργαζόμενου  και διέταξαν την άμεση επαναφορά του στην εργασία, επιδικάζοντας μάλιστα μισθούς υπερημερίας για όλο το χρονικό διάστημα που έμεινε εκτός εργασίας.

Η εξέλιξη αυτή εξόργισε την εργοδοσία της PRAKTIKER, η οποία τον περασμένο Αύγουστο, τον απέλυσε για δεύτερη φορά πριν καν επανέλθει στα καθήκοντά του σε εφαρμογή της δικαστικής απόφασης. Έκτοτε, η εργοδότρια εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, μετά από ενέργειες του Συλλόγου μας και της ΓΣΕΕ, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστούν οι υπεύθυνοι να συμμορφωθούν με τη δικαστική απόφαση και να επαναπροσλάβουν στα καθήκοντά του το συνάδελφό μας.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η νεοσύστατη συνδικαλιστική μας οργάνωση και τα στελέχη που την απαρτίζουν δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε καμία εργοδοτική πίεση και προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησής μας. Θα βρισκόμαστε σθεναρά και αταλάντευτα στο πλευρό κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου που έχει ανάγκη τη βοήθεια μας, απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες και παράνομες πρακτικές.

Οι εμποροϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, οι εργαζόμενοι στις εργολαβικές εταιρείες και γενικά στην παροχή υπηρεσιών στο Νομό Αττικής, μπορούν να απευθύνονται στη συνδικαλιστική μας οργάνωση για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό χώρο.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*