Αλεξανδρούπολη: Εγκατάσταση απινιδωτών σε Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης

Αλεξανδρούπολη: Εγκατάσταση απινιδωτών σε Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης

Εγκατάσταση 9 απινιδωτών σε Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, έγινε για προληπτικούς λόγους.

Με αφορμή την παρελθούσα εορτή των Αγίων ιατρών και Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει τους συμπατριώτες μας ότι με ενέργειες του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και την συμβουλευτική υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και του Προέδρου του κ. Ανδρέα Παπανδρούδη, αγοράστηκαν με έξοδα των Ιερών Ναών και τοποθετήθηκαν σε ναούς της Αλεξανδρούπολης, των Φερών και της Σαμοθράκης εννέα (09) απινιδωτές.
Σκοπός της Μητροπόλεώς μας είναι η προστασία του ανθρώπου, τόσο στα πλαίσια της λειτουργικής ζωής της εκκλησίας μας, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο των κατοίκων των ενοριών μας.
 Πριν την εγκατάσταση των απινιδωτών η Μητρόπολή μας σε συνεργασία με τον καρδιολόγο κ. Δημήτριο Φλώρο προχώρησε σε παρουσίαση της σωστής χρήσης των απινιδωτών στους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες των ενοριών, όπου τοποθετήθηκαν.
 Οι Ιεροί Ναοί οι οποίοι έχουν προμηθευθεί απινιδωτές είναι:
Α) Στην Αλεξανδρούπολη, Μητρ. Ναός Αγίου Νικολάου, Αγίου Ελευθερίου, Αγίας Κυριακής, Μεταμορφώσεως Σωτήρος, Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Βασιλείου.
Β) Στις Φέρες, Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και Αγίου Αλεξάνδρου.
Γ) Στην Σαμοθράκη στον ναό της Καμαριώτισσας.
 Σε όλους τους ανωτέρω ναούς έχει τοποθετηθεί η προβλεπόμενη ειδική σήμανση που ενημερώνει για την ύπαρξη του απινιδωτή.
Προσευχόμαστε και ελπίζουμε να μην χρειασθούν σε κανέναν συμπολίτη μας, αλλά η ανάγκη προστασίας της ανθρώπινης ζωής συνίσταται κυρίως στην πρόληψη και την καλή προετοιμασία.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*