ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Σκέφτονται το… δημαρχιλίκι Δημοσχάκης, Κελέτσης, αν δεν εκλεγούν βουλευτές

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Σκέφτονται το… δημαρχιλίκι Δημοσχάκης, Κελέτσης, αν δεν εκλεγούν βουλευτές

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκίνησε, αφού απομένει λιγότερο από ένας χρόνος, αν τελικά διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023 και δεν μετατεθούν για τον Μάιο του 2024 μαζί με τις Ευρωεκλογές.

Όσοι είτε έχουν  κατασταλάξει να είναι υποψήφιοι στους διάφορους δήμους του νομού Έβρου αλλά και την  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είτε το σκέφτονται και βρίσκονται στην προεργασία, ανοίγουν σιγά σιγά τα χαρτιά τους. Ως “Ναρκαλιευτής”, ψάχνοντας όχι για… νάρκες αλλά για λεπτομέρειες, πληροφορήθηκα κάποια ενδιαφέροντα σενάρια.

Θα παίξουν ρόλο οι εθνικές εκλογές

Το σίγουρο λοιπόν είναι, ότι πολλά θα εξαρτηθούν και θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι εθνικές εκλογές που θα προηγηθούν το 2023. Με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση η οποία θα γίνει με απλή αναλογική αρχικά να προσδιορίζεται για τον Απρίλιο και τελευταία να εκφράζονται απόψεις ότι μπορεί να διεξαχθεί και τον Μάρτιο.

Το λέω επισημαίνω αυτό, γιατί μην αποκλείεται να συμβεί αυτό που… πιάνει ο ανιχνευτής ναρκών που έχω. Κάποιοι που δεν θα καταφέρουν να είναι βουλευτές στην πρώτη αλλά ακόμα και στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, αφού η Ν.Δ.  μάλλον δύσκολα θα εκλέξει ξανά τρεις βουλευτές στο νομό Έβρου, να στραφούν στους δήμους.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο να συγκεντρώσει στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση η Ν.Δ 39%, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα πάρει και τις τέσσερις έδρες στις 4εδρικές περιφέρειες, όπως είναι και ο Έβρος. Αλλά αυτό είναι… ακραίο σενάριο, τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Εναλλακτική λύση τον δήμο Διδυμοτείχου

Σύμφωνα με τις ενδείξεις που  υπάρχουν για  τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Έβρου, ο πρώτος σε ψήφους το 2019 Τάσος Δημοσχάκης… κινδυνεύει να μην εκλεγεί καν και γι αυτό  σκέφτεται ως εναλλακτική λύση τον δήμο Διδυμοτείχου, αν φυσικά τελικά συμβεί κάτι τέτοιο.

Γιατί στο ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να εκλέξει  έναν βουλευτή ή ακόμα και δύο στην πρώτη αναμέτρηση με την απλή λογική  και αν είναι υποψήφιος στον Έβρο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πολύ περισσότερο κρατήσει την έδρα, ο ίδιος μένει εκτός και  γι αυτό σκέφτεται ακόμα και να μην κατέβει υποψήφιος.

Στην θέση του να… προωθήσει, σε μια από τις δυο γυναικείες θέσεις, την κόρη του Ζωή Δημοσχάκη, που είναι Ολυμπιονίκης και μητέρα τεσσάρων παιδιών, βοηθώντας την φυσικά ο ίδιος με τον μηχανισμό του για να έχει ακόμα και ελπίδες εκλογής. Άσχετα αν στο κυβερνών κόμμα δύσκολο είναι κάτι τέτοιο για γυναίκα όπως έχει αποδειχθεί διαχρονικά.

Ο Κελέτσης για δήμο Αλεξανδρούπολης

Αυτός λοιπόν, τώρα που έφτιαξε το πατρικό του σπίτι στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου και μετέφερε εκεί το πολιτικό του γραφείο, σκέφτεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου. Είναι εξάλλου γνωστό ότι ο πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, “γλυκάθηκε” πολύ από την θεσμική… καρέκλα του βουλευτή και δύσκολα θα θέλει να αποχωριστεί  θεσμικό ρόλο.

Τελευταία και από το περιβάλλον του Σταύρου Κελέτση διαδίδουν πως και ο έτερος βουλευτής του κόμματος στον Έβρο, άρχισε να σκέφτεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, παίρνοντας όμως το χρίσμα  από την Ν.Δ. για να επιχειρήσει κάτι τέτοιο, ώστε να έχει ελπίδες εκλογής.

Βέβαια, οι πιο… φρέσκες πληροφορίες μου αυτή  την εβδομάδα , επιμένουν σε αυτό που αρχικά είχαμε επισημάνει. Ότι δηλαδή το κυβερνών κόμμα δεν πρόκειται να δώσει χρίσμα στην Αλεξανδρούπολη και σε κανέναν άλλον δήμο του Έβρου, όσο και αν ο… Χαχανούλης, όπως αποκαλούν οι φίλοι του τον Δημήτρη Πέτροβιτς, παίρνει τηλέφωνα στο Μέγαρο Μαξίμου ή κατεβαίνει στην Αθήνα για κάτι τέτοιο.

Ο “αδιόρθωτος ” Πέτροβιτς

Ο ίδιος βέβαια τα διαδίδει όλα αυτά,  ότι μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με το χρίσμα της Ν.Δ., αλλά το κάνει για να… εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο πως θα είναι ξανά Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Αν φυσικά η παράταξη τους κερδίσει και πάλι τις εκλογές στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο γνωστός “αδιόρθωτος ” Πέτροβιτς.

Θεωρείται λοιπόν αδύνατο, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία να δώσει σε κάποιον χρίσμα για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, γιατί δεν θέλει να βάλει όλους τους άλλους απέναντι της, αλλά και επειδή υπάρχει η προηγούμενη… τραυματική εμπειρία του 2019. Όταν και δόθηκε στήριξη στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και κατέληξε στο… βατερλώ με την εκλογή του Γιάννη Ζαμπούκη.

Αν λοιπόν δεν υπάρξει αυτό που είχαμε αναφέρει ως σενάριο, αναβολή  δηλαδή για τον Μάιο του 2024 των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις Ευρωεκλογές (παίζει πάντα άσχετα από τις δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα), σίγουρα θα δούμε και θα ακούσουμε ότι αστειότητες, φαιδρότητες και ανοησίες μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ονειρεύεται βιομηχανική περιοχή

στον πλημμυρισμένο κάμπο Λαβάρων

Ο άλλος για παράδειγμα… ονειρεύεται δημιουργία βιομηχανικής περιοχής στα Λάβαρα Σουφλίου, όταν ακόμα και η  ταχύτατα αναπτυσσόμενη Αλεξανδρούπολη έχει μια ΒΙ.ΠΕ φάντασμα και έχουν κλείσει τα περισσότερα εργοστάσια που υπήρχαν. Αφήστε που ο κάμπος των Λαβάρων είναι από τους πρώτους που πλημμυρίζει κάθε τόσο.

Όταν όμως μιλάμε για τον ανεξάρτητο Αποστόλη τον Δαβή (δεν… γυαλίζει το μάτι του ανθρώπου, απλά η φωτογραφία τον αδικεί), ο οποίος να θυμίσουμε πως την προηγούμενη φορά εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος κάνοντας ένσταση σε βάρος άλλου συνυποψηφίου του στον συνδυασμό του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού (που… χάθηκε αυτή η ψυχή που έκανε ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ στον… εαυτό του), όλα αυτά είναι πταίσματα.

Ο άνθρωπος σπάνια… πατάει στο Τυχερό και είναι υπέρμαχος να δημιουργηθούν στον δήμο Σουφλίου δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών, αλλά και να ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα. Οι μπαρούφες που αμολάει ή γράφει σε ανακοινώσεις του, τις οποίες μάλιστα δημοσιεύουν κάποια ΜΜΕ, δεν πρέπει να μας δημιουργούν έκπληξη. Αφήστε  που αν ακούς όσα λέει στο ραδιόφωνο είναι… απόλαυση, άσχετα αν η λογική πάει περίπατο.

Να καλέσουν και την “Κυψέλη” στα

εγκαίνια του Μελισσοκομικού Πάρκου

Μια και μιλάμε πάντως για το Σουφλί, όταν  θα γίνουν τα εγκαίνια για το πρώτο Μελισσοκομικό πάρκο στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε στην περιοχή Κοτρωνιά του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, θα είναι τεράστια παράλειψη να μην προσκληθούν και οι επικεφαλής της “Κυψέλης”.

Οι διάφοροι Ασπιώτηδες, Καμελίδηδες, Μπαμπούρες και λοιποί που εντελώς υποκριτικά και κοροϊδεύοντας τον κόσμο, λένε ότι δημιούργησαν μια κίνηση ιδεών και προβληματισμού με σήμα την κυψέλη, ενώ ξεκάθαρη πρόθεση και στόχος τους είναι η διεκδίκηση του δήμου Αλεξανδρούπολης. Γιατί… ντρέπονται να το ομολογήσουν εξαρχής, μόνο ο… ινστρούχτορας και καθοδηγητής της κίνησης το ξέρει.

Ελπίζω λοιπόν να τους καλέσουν και να μην τους ξεχάσουν γράφοντας τους εκεί… που δείχνει το σήμα αυτής της υποκριτικής και ψεύτικης κίνησης ιδεών.  Υπάρχει και ο έτερος… Καππαδόκης που… ονειρεύεται  να γίνει δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Ο τεχνοκράτης μάνατζερ του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, με  σύμβουλο επικοινωνίας τον…χαμαιλέοντα, διαχρονικό “μυαλοπώλη ” σε διάφορους θεσμικούς της περιοχής, τον Δημοσθένη Δούκα, ευεργετημένο  πολλαπλά και συνδαιτημόνα της οικογένειας Λαμπάκη επί χρόνια, άσχετα αν τώρα έπαθε… αμνησία.

Δημοτική παράταξη θα κάνει ή… κλινική;

Και εννοώ τον Δημήτρη Καραβασίλη, που ακόμα δεν έχει πει  δημόσια  αν θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος και για τον οποίο οι διάφοροι… παρατρεχάμενοι του, αρχικά έλεγαν θα κάνει… εντυπωσιακές ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο, μετά τις ανέβαλλαν για Οκτώβριο και τώρα λένε θα το κάνει αρχές Ιανουαρίου 2023. Μάλιστα διαφημίζουν ότι θα έχει στον συνδυασμό του πολλούς…  γιατρούς. Μέχρι και γνωστό… ψυχίατρο αναφέρουν. Δημοτική παράταξη πρέπει να φτιάξει όμως και όχι… κλινική ή νοσοκομείο.

Κι επειδή λέει οι γιατροί εξυπηρετούν ασθενείς, κυρίως ηλικιωμένους, θα του φέρουν πολλούς ψήφους, υποστηρίζουν οι διάφοροι… παρατρεχάμενοι, που απολαμβάνουν το καφεδάκι τους καθημερινά στο ξενοδοχείο του Δασκαλαντωνάκη (το έχει παραχωρήσει με ενοικίαση ως γνωστόν ο δήμος Αλεξανδρούπολης και κάποια στιγμή θα συζητηθεί η ανανέωση της) και κάνουν τους σχεδιασμούς τους.

Όπως είδατε, δεν έκανα καμία αναφορά στην μεγάλη μου συμπάθεια, τον Λάκη Κιτσικίδη, που επίσης είναι από τους στενούς συνεργάτες του Καραβασίλη, όπως και του Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδη. Γιατί μπορεί να μου έκανε αγωγή ζητώντας 100.000 ευρώ, αλλά  κατά βάθος τον συμπαθώ, γιατί είναι ωραίος τύπος ο Λάκης.  Έχει βέβαια επιλέξει να βρίσκεται με τους… χαμένους, γιατί το 2019 είχε επιλέξει να στηρίξει τόσο τον Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ-οέ-οέ) Τοψίδη, όσο και τον Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ο…  αχάριστος Ρωμύλος κατά Παρασκευά, Παπατσαρούχα

Μια και μιλήσαμε για ευεργετηθέντες και αχάριστους, μην το ξεχάσω για το Διδυμότειχο. Πως το λένε αυτό το γνωστό; Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου; Είναι συμπεριφορά αυτή από τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου σε δυο πρώην δημάρχους που όχι απλά τον ευεργέτησαν, αλλά συνέβαλλαν καθοριστικά στην εκλογή του το 2019;

Κι αναφέρομαι στους Παρασκευά Πατσουρίδη και Βαγγέλη Παπατσαρούχα. Έβλεπα τις φωτογραφίες από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και είχαν…πετάξει τον Παρασκευά εκτός εξέδρας των επισήμων, όπως βλέπετε στην φωτογραφία. Κάτω από αυτήν, σε μια γωνία κάθισε ο άνθρωπος που την δεύτερη Κυριακή με τις… ουσιαστικές κινήσεις του, ιδιαίτερα σε μια κατηγορία ψηφοφόρων, έκρινε την εκλογή του κ.Χατζηγιάννογλου ως δημάρχου.

Κι επίσης, μεσοβδόμαδα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου έκανε επίθεση στον Βαγγέλη Παπατσαρούχα, όταν μιλώντας στο αγαπημένο του ραδιόφωνο και τον αγαπημένο του δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, τον κατηγόρησε ότι δημιούργησε το Κλειστό Γυμναστήριο Κώστας Γκατσιούδης χωρίς αυτό ακόμα και μέχρι σήμερα να είναι νόμιμο. Τέτοια αχαριστία;

Τσιμουδιά για τιςΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΣ

Και κάτι ακόμα. Επειδή τόσο ο Ρωμύλος όσο και ο κολλητός του Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Παπακωνσταντίνου λένε διάφορα για το Evros-news.gr και τον υπεύθυνο του Κώστα Πιτιακούδη. Ότι θα… μας κάνουν, θα μας δείξουν και άλλα τέτοια, εννοώντας προφανώς νομικές ενέργειες εναντίον μας.

Πέρασε πάνω από ένας μήνας που ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ το ΠΑΡΤΙ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ στην εταιρεία του αδερφού του κ.Παπακωνσταντίνου και ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ. Γιατί άραγε; Αν πιστεύουν ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, ας πάρουν θέση γι αυτή την τεράστια πρόκληση να δώσουν σε ένα χρόνο περίπου 65.000 ευρώ στον αδερφό Παπακωνσταντίνου με ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

Υ.Γ: Για να καταλάβετε τι μας… περιμένει ακόμα το επόμενο χρονικό διάστημα, κάποιοι βάλθηκαν να μας παρουσιάσουν ως ρυθμιστή των εξελίξεων του Έβρου στις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, την Κατερίνα Φωτιάδου. Η οποία να θυμίσουμε απέτυχε να εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος Έβρου το 2019 με την παράταξη Μέτιου. Πάντως… βολεύθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ και απόσπαση απ το σχολείο που θα δούλευε στο γραφείο του και  ανέλαβε υπεύθυνη εκδηλώσεων και δημοσίων σχέσεων.

Ο… Ναρκαλιευτής