“Δήμος για Όλους” σε παράταξη Λαμπάκη: Στόχος σας είναι … «να μην γίνεται τίποτε»

“Δήμος για Όλους” σε παράταξη Λαμπάκη: Στόχος σας είναι … «να μην γίνεται τίποτε»

-Αν έχετε το θάρρος, πείτε μας πόσες ακριβώς από τις «απευθείας αναθέσεις» θα υπερψηφίζατε ευχαρίστως στο ΔΣ

-Αν διαπιστώσατε έστω και ένα ψήγμα παρανομίας σε ότι κάναμε μέχρι τώρα, θα μας είχατε κρεμάσει ήδη στα «μανταλάκια» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στα Υπουργεία, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ίσως και στον …ΟΗΕ!

Με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση η δημοτική παράταξη “Δήμος για Όλους-πρώτα εσύ” της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη, απαντάει στην μείζονα αντιπολίτευση και την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Αφορμή η κριτική που αυτή ασκεί για τις απ΄ ευθείας αναθέσεις, με την παράταξη του δημάρχου να ρωτάει: Αν έχετε το θάρρος, πείτε μας πόσες ακριβώς από τις «απευθείας αναθέσεις» θα υπερψηφίζατε ευχαρίστως στο ΔΣ. Αφού στόχος σας είναι …
«να μην γίνεται τίποτε»!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Αρέσει εδώ και χρόνια στην Αντιπολίτευση να επικαλείται την προεκλογική μας θέση για τις «απευθείας αναθέσεις». Επειδή όμως αυτή η «καραμέλα» έχει ήδη … λιώσει, τους προτρέπουμε να ανανεώσουν μετά από τρία χρόνια το αφήγημά τους, αν θέλουν να κάνουν ουσιαστική αντιπολίτευση.
Είχαμε υποσχεθεί ότι δεν θα συνεχίσουμε την τακτική της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που αν και είχε πάντα την ασφάλεια της απόλυτης πλειοψηφίας στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της νομοθεσίας που ίσχυε, κατέφευγε επανειλημμένα στις απευθείας αναθέσεις. Είναι οι ίδιοι δηλαδή, που σήμερα μας κουνάνε το δάκτυλο.


Στις εκλογές του 2019, η Παράταξή μας είδε τις προβλέψεις για την νίκη μας, να επιβεβαιώνονται! Δυστυχώς για τον πρώην Δήμαρχο, διαψεύστηκαν οι δικές του. Ήταν τόσο βαριά η ήττα του που αμφισβητούσε ακόμη και δικαστικώς την ικανότητα του Γιάννη Ζαμπούκη να γίνει Δήμαρχος, ελπίζοντας σε ανατροπές με νομικές προσφυγές.
Όμως αν ο κ. Λαμπάκης δεν μπορούσε να προβλέψει την ήττα του, εμείς δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την θέση στην οποία βρεθήκαμε εξαιτίας της ισχύουσας νομοθεσίας, που με πρωτότυπο τρόπο μας υποχρέωνε να διοικήσουμε τον Δήμο μας, ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως έγινε δηλαδή στους περισσότερους Δήμους ανά την Ελλάδα. Από τις πρώτες συνεδριάσεις άλλωστε του Δημοτικού μας Συμβουλίου διαπιστώθηκε η κακή πρόθεση της Αντιπολίτευσης να συνεργαστεί, αφού ακόμη αμφισβητούσε την … «ικανότητα εκλογής» μας! Οι ελπίδες μας ότι όλα θα ξεπεραστούν εφόσον όλοι ξεκινούσαμε από την ίδια βάση αγάπης για την πόλη και τους οικισμούς της, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.

Αντιθέτως, αποδεικνύεται καθημερινά ακόμη και σήμερα, ότι η αγάπη ορισμένων για την Δημαρχιακή καρέκλα, είναι απείρως μεγαλύτερη από την αγάπη τους για τον Δήμο και την ανάγκη να προχωρήσουμε μπροστά. Έτσι λοιπόν επιδόθηκαν αμέσως σε έναν διαρκή αγώνα, να απορρίπτουν κάθε πρόταση που έφερνε η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία τους, με έναν στόχο. ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ή έστω να περιοριστεί η πιθανότητα επιτυχίας κάθε αναπτυξιακής προοπτικής που έφερνε η Δημοτική Αρχή.


Διαπιστώνοντας η Κυβέρνηση ανάλογα προβλήματα και στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας, νομοθέτησε την αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων των Οικονομικών Επιτροπών, δίνοντας δυνατότητες που επιχειρούσαν να ξεπεράσουν κάποια από τα προβλήματα που δημιούργησε η εκλογική νομοθεσία. Βεβαίως και αξιοποιήσαμε αυτές τις δυνατότητες, αφού δεν είχαμε άλλο τρόπο για την παραγωγή Δημοτικού Έργου, παρά το γεγονός ότι η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ και η ΣΥΝΘΕΣΗ παραμένουν βασικές αρχές και φιλοσοφία της παράταξής μας, για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αξίζει να συνυπολογιστεί ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξαν αντιπολιτευόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που πρότειναν στον Δήμαρχο ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ αυτήν την …«κακή» νομοθεσία που επιτρέπει σε κάθε Δημοτική Αρχή να κάνει απευθείας αναθέσεις, αλλά να φέρνει ακόμη και δαπάνες ελάχιστων ευρώ στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση, μέχρι την τελική απόρριψή τους, λόγω της πλειοψηφίας τους!
Κάποιοι μάλιστα αποκαλούν τον εαυτό τους πρωτότυπα … «Συμμαχική Αντιπολίτευση» που είναι αποκλειστικό new entry της Αλεξανδρούπολης στο αυτοδιοικητικό λεξιλόγιο της χώρας. Με ποιόν άραγε κάνουν … «ΜΑΧΗ»; Ποιος είναι ο εχθρός από τον οποίο κινδυνεύουν; Ο Ζαμπούκης;
ΠΡΟΤΑΣΗ «ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ:
Αφού μετράτε τόσο επισταμένα ΟΛΕΣ τις «απευθείας αναθέσεις» που κάναμε, έχετε το θάρρος να μας πείτε πόσες και ποιες από αυτές ΘΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΑΤΕ, αν ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο; 


Αν έχετε την ανάγκη να αποδείξετε την συναινετική σας διάθεση «για το καλό του τόπου», τα προτάγματά σας για την πρόοδο του Δήμου και την έλλειψη κάθε μικροπαραταξιακής λογικής, πείτε μας ένα ένα τα έργα για τα οποία δεν θα είχατε αντίρρηση να υλοποιηθούν και ευχαρίστως θα τα ψηφίζατε! Η συντριπτική πλειοψηφία των έργων αυτών έχουν ήδη υλοποιηθεί και τα απολαμβάνουν ήδη οι Δημότες μας. Επομένως έχετε και την ασφάλεια να δηλώσετε πως θα καταψηφίζατε αυτά που δεν άρχισαν ακόμη να αποδίδουν καρπούς.
Αν από το σύνολο των απευθείας αναθέσεων, θα υπερψηφίζατε τουλάχιστον το 50%  (δεν έχουμε καμία απαίτηση απόλυτης συμφωνίας) θα σας ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη που … σας παρεξηγήσαμε τόσο!
Επίσης, επειδή συχνά υπολογίζετε με κάτι περίεργα μαθηματικά το όφελος του Δήμου από τις εκπτώσεις που θα επιτυγχάναμε, αν αποφεύγαμε τις απευθείας αναθέσεις και κάναμε μειοδοτικούς διαγωνισμούς, μήπως μπορείτε να υπολογίσετε (με καλύτερα μαθηματικά όμως αυτή τη φορά) και το κόστος που θα επιβαρυνόταν ο Δήμος αν καθυστερούσαμε τέτοια έργα ή αν δεν κάναμε ποτέ ΤΙΠΟΤΕ για να επιτευχθεί ο στόχος σας;
ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στους συμπολίτες μας και μην κρύβετε τα πραγματικά σας κίνητρα.
ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ αν διαπιστώσατε έστω και ένα ψήγμα παρανομίας σε ότι κάναμε μέχρι τώρα. Βέβαια αν υπήρχε έστω και η ελάχιστη υποψία για κάτι τέτοιο, θα μας είχατε κρεμάσει ήδη στα «μανταλάκια» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στα Υπουργεία, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ίσως και στον …ΟΗΕ!