Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως

Αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του μεγάλου θρακιώτη Ιεράρχου, του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως και στον πόλη μας πανηγυρίζει ο ομώνυμος ενοριακός Ναός, όπου φυλάσσεται τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου.

Για το λόγο αυτό την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 6.30’ το απόγευμα θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τις 8.00’-10.00’ π.μ..

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου θα εκτίθεται προς προσκύνηση η ιερά εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας από τις Φέρες. Ο Ιερός Ναός είναι ανοικτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κληρικολαϊκή Σύναξη του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως 

Επίσης αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 6.00′ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως Κληρικολαϊκή Σύναξη της Ενορίας με τη συμμετοχή των ιερέων και των ενοριτών. Στη Σύναξη θα παρουσιαστεί μια ιστορική αναδρομή από της ιδρύσεως της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου έως σήμερα και θα γίνει αναφορά στο λειτουργικό, πνευματικό, κατηχητικό και ιεραποστολικό έργο της, ενώ θα παρουσιαστούν τα οικονομικά δεδομένα της διαχείρισης του Ναού. Η Κληρικολαϊκή Σύναξη θα κλείσει με κατευθυντήριες υποδείξεις και ευχές από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.

Προσκαλούμε όσους ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Κληρικολαϊκή Σύναξη να προσέλθουν στον Ιερό Ναό την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 6.00′ το απόγευμα.