ΠΑΣΟΚ: Επιβραβεύει τον “αντάρτη” (με Τοψίδη-2019) Σταύρο Βαβία, επιλέγοντας τον υποψήφιο βουλευτή Έβρου

ΠΑΣΟΚ: Επιβραβεύει τον “αντάρτη” (με Τοψίδη-2019) Σταύρο Βαβία, επιλέγοντας τον υποψήφιο βουλευτή Έβρου

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν για τις επίσημες ανακοινώσεις από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ   των υποψηφίων που έχουν κλειδώσει ήδη και τϊς εθνικές εκλογές του 2023.

Ανακοινώσεις που πρόκειται να γίνουν στις 20 Νοεμβρίου, αλλά όσον αφορά το νομό Έβρου  πληροφορίες του  Evros-news  αναφέρουν πως οι περισσότερες θέσεις έχουν ήδη αποφασιστεί και μένει μόνο μία κενή θέση υποψηφιότητας γυναίκας. Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως είχαμε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ, βρέθηκαν στον Έβρο ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αργύρης, επικεφαλής της Επιτροπής Κατάρτισης Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Σαλαγιάννης, Γενικός Διευθυντής του κόμματος. Έκαναν επαφές και συζητήσεις με πάνω από 15 άτομα που είχαν εκδηλώσει επιθυμία να είναι υποψήφιοι, ανάμεσα τους και αυτοδιοικητικοί και ήδη έχουν καταλήξει στις προτάσεις τους.
 Το σίγουρο είναι ότι δεν θα θέσουν υποψηφιότητα  τόσο ο Παναγιώτης Ζαπάρτας, ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να ξαναδιεκδικήσει την εκλογή του, όσο και η δικηγόρος της Αλεξανδρούπολης με καταγωγή από το Διδυμότειχο Κρυσταλλία Αρμενάκη. Η τελευταία επικαλέστηκε σημαντικούς προσωπικούς λόγους που δεν της  επιτρέπουν να θέσει υποψηφιότητα, εξέλιξη σίγουρα αρνητική για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, αφού είναι μια πολύ καλή περίπτωση, μια και εκτός από την πετυχημένη επαγγελματική δραστηριότητα της, η κ.Αρμενάκη είναι ως προσωπικότητα και χαρακτήρας αποδεκτή όχι μόνο στον κομματικό της χώρο,  αλλά και στην υπόλοιπη τοπική κοινωνία. Όπως και ο κ.Ζαπάρτας, τον οποίο εκτιμούν πάρα πολλοί συμπατριώτες του, άσχετα από την κομματική τους επιλογή.
Έτσι για τις τέσσερις θέσεις του ψηφοδελτίου όσον αφορά τους άνδρες,  σίγουροι είναι:
Ο Λευτέρης Χαμαλίδης από την Ορεστιάδα, που ήταν και  στο παρελθόν υποψήφιος με το συγκεκριμένο κόμμα στον Έβρο και θα έχει πάλι μια θέση στο ψηφοδέλτιο του νομού.
Ο απόστρατος του πολεμικού ναυτικού Κώστας Πολυχρονίδης, πρώην Πρόεδρος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας(ΠΑΟΝΕ) και Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, αφού  χρόνια τώρα κατοικεί στην Αθήνα και  κατάγεται από το χωριό Κυριακή Σουφλίου. Δεν έχει δηλαδή καμία σχέση με τη Νέα Βύσσα  αν και το επίθετο παραπέμπει εκεί και επίσης σπάνια όλα αυτά τα χρόνια ερχόταν στον Έβρο, αλλά προφανώς στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι μπορεί να αποτελέσει ως απόστρατος μια αντίστοιχη περίπτωση με τον Τάσο Δημοσχάκη της Ν.Δ.
Ο γεωπόνος Σταύρος Βαβίας, τον οποίο  φαίνεται να επιβραβεύει  το ΠΑΣΟΚ με μία θέση στο ψηφοδέλτιο του Έβρου, αν και ως γνωστόν ήταν “αντάρτης” στις Περιφερειακές εκλογές του 2019. Γιατί  δεν κατέβηκε υποψήφιος με την υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ παράταξη του Κώστα Σιμιτσή,  αλλά επέλεξε να είναι υποψήφιος με τον.. δεξιό και επίσης “αντάρτη” της Νέας Δημοκρατίας Τάκη Τοψίδη.  Ο κ.Βαβίας ποντάρει ότι θα πάρει ψήφους από τον αγροτικό κόσμο,  λόγω της εταιρείας  για αγροτικά ζητήματα, αφού οι πολιτικές του ικανότητες όλοι στον Έβρο γνωρίζουν πως είναι… κάτω του μετρίου. Μάλιστα οι συνεντεύξεις που παραχωρεί είναι… σκέτο “περιβόλι” και μπροστά σε όσα… ακαταλαβίστικα λέει, ο γνωστός… Αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού μοιάζει η… επιτομή της ευφράδειας, αφού  κανείς δεν μπορεί να βγάλει νόημα με όσα λέει.
Φυσικά κανένας δεν ξεχνάει  για παράδειγμα, ότι έβγαινε ως περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Τοψίδη και κατηγορούσε την Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση στις  μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ που μοίρασε  η Περιφερειακή αρχή του Χρήστου Μέτιου με δεκάδες εκατομμύρια ακόμα και σε στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ την ίδια στιγμή  μοίραζε προπαγανδιστικά φυλλάδια καλώντας τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν το γραφείο του για να υποβάλλουν την αίτηση.  Δραστηριότητα από την οποία το  γραφείο του στην Ορεστιάδα και όχι μόνο, σύμφωνα με πληροφορίες εισέπραξε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τώρα λοιπόν το ΠΑΣΟΚ  τον… επιβραβεύει με μία θέση στο ψηφοδέλτιο Έβρου τόσο για την “ανταρσία” του, όσο και για όλα τα υπόλοιπα, με το… καινούργιο που θέλει να φέρει υπό την διοίκηση του Νίκου Ανδρουλάκη.
Την τέταρτη θέση των ανδρών στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να καλύψει  στέλεχος που προέρχεται από την κεντροαριστερά και δεν είναι κατ’ ανάγκη εδώ και πολλά χρόνια στο ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα η μία θέση γυναίκας φαίνεται να καλύπτεται από προερχόμενη απ τον  αυτοδιοικητικό  χώρο, ενώ για την δεύτερη, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έγινε κρούση στην δικηγόρο του Διδυμοτείχου Σμαράγδα Πιστίκη, η οποία όμως δεν την αποδέχθηκε.
Να επισημάνουμε τέλος ότι με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν από σφυγμομετρήσεις μέχρι τώρα και τις αναγωγές ή τις εκλογικές εκτιμήσεις για το νομό Έβρου, τόσο στην πρώτη εκλογική ανααμέτρηση με την απλή αναλογική όσο και στην δεύτερη αν υπάρξει  με ενισχυμένη αναλογική, το ΠΑΣΟΚ θεωρείται πολύ  δύσκολο αν όχι αδύνατο, να πάρει μία έδρα στον Έβρο. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η Νέα Δημοκρατία να λάβει 2 έδρες, μία ο ΣΥΡΙΖΑ και μία η Ελληνική Λύση, γι αυτό εξάλλου προέκυψαν τελευταία και πολλοί ενδιαφερόμενοι για υποψηφιότητα με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.