Διδυμότειχο: Η 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Διδυμότειχο: Η 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 

Η δράση «1η εβδομάδα ψυχικής υγείας» πραγματοποιήθηκε και στο Διδυμότειχο όπως επίσης και σε πολλές πόλεις, με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το σύνθημα της παραπάνω ενημερωτικής δράσης ήταν « ΟΣΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ». Κατά την διάρκεια της δράσης μοιράστηκε σε όλους τους περαστικούς ενημερωτικό έντυπο υλικό αναφορικά με την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών.
 Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου όπου συνομίλησε με την υπεύθυνη της «Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος» κ. Δογιαμαζη Σοφία εστιάζοντας στην σημασία και στα οφέλη της ψυχικής υγείας και συγκεκριμένα στην μακροζωία με καλή ποιότητα ζωής , την καλύτερη πρόγνωση , στην βελτιωμένη παραγωγικότητα και τέλος στην καλύτερη σωματική υγεία.
Την Πέμπτη 10/11 στις 12:30 ακολουθεί ομιλία με θέμα « Εξαρτητικές συμπεριφορές και ψυχική υγεία στην εφηβεία- Η σημασία της πρώιμης διάγνωσης και αντιμετώπισης.» Η ομιλία θα λάβει χώρα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας.