Παραιτήθηκαν Γιαλαμάς, Δερβεντλής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων – Οι επιστολές παραίτησης

Παραιτήθηκαν Γιαλαμάς, Δερβεντλής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων – Οι επιστολές παραίτησης

Την παραίτηση τους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ), υπέβαλλαν οι δυο Εβρίτες Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και Δημήτρης Δερβεντλής.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, στις επιστολές παραίτησης τους επικαλούνται λόγους ευθιξίας και λειτουργίας του Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου, αφού όσα συμβαίνουν δεν συνάδουν με τις αρχές, τις αξίες και την αντίληψη που οι ίδιοι έχουν για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργούν τα συνδικαλιστικά τους όργανα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία”, αφού τόσο ο κ.Γιαλαμάς όσο και ο κ.Δερβεντλής έχουν αποδείξει με την συνδικαλιστική τους διαδρομή, ότι δεν παρεκκλίνουν από τα πιστεύω τους. Εξάλλου, δυο άνθρωποι που καθημερινά ή κάθε βράδυ βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου και αγωνίζονται για την αποτροπή των λαθρομεταναστευτικών ροών, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν-αν το επιθυμούσαν-να εκμεταλλευθούν τις συνδικαλιστικές τους θέσεις (όπως κάποιοι άλλοι συνάδερφοι τους) και να αποσπαστούν σε πιο… ήρεμα καθήκοντα αλλά δεν το έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορούν να ανέχονται καταστάσεις με τις οποίες δεν συμφωνούν.

Η επιστολή παραίτησης Γιαλαμά

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, παραιτήθηκε λοιπόν από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ και στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Παναγιώτη Χαρέλα αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,
Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων. Οι λόγοι που με ώθησαν σε αυτή την απόφαση είναι καθαρά λόγοι προσωπικής ευθιξίας.
Βασικές αρχές που πάντα πρέσβευα και υπηρετούσα ήταν η ενότητα των μελών του Διοικητικού συμβουλίου, η αλληλεγγύη και η χωρίς εσωστρέφεια λειτουργία των οργάνων.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα αισθάνομαι αυτές ις αρχές να κλονίζονται. Προσπάθησα να μην λάβω αυτή την απόφαση αλλά το κλίμα που διαμορφώθηκε στο Γενικό Συμβούλιο στις 6-10-2022 δεν μου
αφήνει πλέον άλλα περιθώρια. Δέχθηκα συκοφαντική επίθεση από μέλος του Γενικού Συμβουλίου, η οποία αντί να καταδικαστεί άμεσα από τα υπόλοιπα μέλη, επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα άκρως απαξιωτικό κλίμα που δεν συνάδει με το έργο και τον σκοπό που υπηρετούμε ή τουλάχιστον
θέλουμε να υπηρετούμε.
Ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς δεν μπορώ να διαγράψω και τις καλές στιγμές. Και εύχομαι από καρδίας καλή επιτυχία στο Διοικητικό Συμβούλιο για το δύσκολο έργο που καλείται να φέρει εις πέρας.
Αλεξανδρούπολη, 24-10-2022
Με εκτίμηση,
ΓΙΑΛΑΜΑΣ Χρυσοβαλάντης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε

Η επιστολή παραίτησης Δερβεντλή

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Δημήτρης Δερβεντλής, που ήταν Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ., αναφέρει  στην επιστολή παραίτησης του:

Κύριε Πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου,
Κύριοι Συνάδελφοι,
Με την παρούσα ανοικτή επιστολή μου, υποβάλλω την παραίτηση μου από τα καθήκοντα του Υπ. Τύπου και Επικοινωνίας της Ε.Γ. της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. δηλώνοντας ταυτόχρονα και την αποχώρηση μου και από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μολονότι «η παραίτηση» ως επιλογή απέχει από την φιλοσοφία μου, εν τούτοις, συγκεκριμένες συμπεριφορές που έχουν υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια από την πλειονότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και που προοδευτικά κλιμακώνονται, με κορύφωση τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν κατά τις εργασίες του τελευταίου Γενικού Συμβουλίου και σε συνδυασμό με παντελή έλλειψη επικοινωνίας και ενημέρωσης, με εξώθησαν στην λήψη της απόφασης αυτής.
Ως μέλος της Ε.Γ. της ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ. , θεσμικά, είχα την υποχρέωση να εκπροσωπώ τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και να ακολουθώ τις καταστατικές διατάξεις της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και επέδειξα απόλυτη πειθαρχία ακόμα και όταν οι προσωπικές μου απόψεις ή θέσεις ήταν διαφορετικές ως προς τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.


Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος από το 4/5 των μελών της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου , είχα την υποχρέωση και την ευθύνη , να καταθέτω την άποψη μου για τα σημαντικά θέματα της Ομοσπονδίας και της Ένωσής μας, που το έπραξα με συνέπεια, εισπράττοντας σε μερικές των περιπτώσεων πρωτόγνωρες αρνητικές αντιδράσεις.
Κατ΄ επιλογήν, συνεργάστηκα, με συνέπεια στο πνεύμα της ενότητας και της αλληλεγγύης από όλες τις θέσεις που υπηρέτησα την Ομοσπονδία από το 2015 ως και ταύτην.

Ο απολογισμός της πολυετής θητείας μου στο Δ.Σ. της ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ., μόνο θετικά προσμετρά για μένα διότι είχα την δυνατότητα και την τιμή, να γνωρίσω εκ του σύνεγγυς αξιόλογους συναδέλφους, να συνεργαστώ με εξαίρετους συνδικαλιστές για θεσμικά θέματα και να μοιραστώ το όραμα του δυναμικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Ομοσπονδία μας προς όφελος της Ελληνικής Αστυνομίας και των συναδέλφων, κυρίως όμως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Εύχομαι στο Διοικητικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο του για το καλό των συναδέλφων και της κοινωνίας.
Σας ευχαριστώ θερμά
Μετά τιμής
ΔΕΡΒΕΝΤΛΗΣ Δημήτριος
Γ. Γραμματέας της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε.