Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο της αδικοχαμένης 37χρονης εγκύου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο της αδικοχαμένης 37χρονης εγκύου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ξεκίνησε προχθές  9 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί στις 25 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, η δίκη για την υπόθεση του θανάτου της αδικοχαμένης 37χρονης εγκύου Δέσποινας Μπακαλάκη και του αγέννητου παιδιού της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Να θυμίσουμε ότι η ετοιμόγεννη Δέσποινα και το αγέννητο παιδί της κατέληξαν σε θάλαμο του  νοσοκομείου, με τον σύζυγο και την οικογένεια της να καταγγέλουν τις εγκληματικές ευθύνες των γιατρών που ήταν εκείνη την ημέρα σε υπηρεσία. Η δίκη  ξεκίνησε με την εξέταση μερικών εκ των μαρτύρων κατηγορίας, όπως του συζύγου της Κώστα Μπακαλάκη, των γονιών της αδικοχαμένης Δέσποινας και του αδερφού της. Επίσης, παρουσία των τεσσάρων κατηγορουμένων κατέθεσαν δύο γυναικολόγοι, ο ιδιώτης γυναικολόγος που παρακολουθούσε την 37χρονη έγκυο,  αλλά και ο Διευθυντής της Κλινικής του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Ιανουαρίου, λόγω της πληθώρας μαρτύρων που πρέπει να καταθέσουν, είτε κατηγορίας είτε υπεράσπισης, αλλά και των υποχρεώσων που έχουν οι δικηγόροι αλλά και το Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Μπακαλάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM και τον Σταύρο Αποστολίδη, τόνισε ότι πιστεύει ο ίδιος και η οικογένεια της Δέσποινας πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη, αφού όπως είπε, ήδη  ακούστηκαν αλήθειες για τις ευθύνες του νοσοκομείου και των συγκεκριμένων κατηγορουμένων κατά το ξεκίνημα της δίκης

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ

Να θυμίσουμε ότι Κώστας Μπακαλάκης έχασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την 37χρονη έγκυο στον 7ο μήνα σύζυγό του και τον αγέννητο γιο του, μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου είχε μεταφερθεί με κάποιες ενοχλήσεις. Παραπέμφθηκαν σε δίκη δυο Ιατροί, μία Μαία και μία Νοσηλεύτρια για το θάνατο της Δέσποινας και του μωρού.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από αμέλεια και ότι το μοιραίο προκλήθηκε από τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, ενεργώντας αντίθετα από ότι όφειλαν σε πολλά πράγματα. Επιπλέον η Μαία κατηγορείται και για πλαστογραφία και παραποίηση εγγράφων, με σκοπό να παραπλανηθούν όσοι διερευνούσαν την υπόθεση και τις ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.