Ορεστιάδα: Τέλος 2022 έτοιμο το 50% του δικτύου Φυσικού Αερίου – Τέλος Αυγούστου 2023 ολόκληρο

Ορεστιάδα: Τέλος 2022 έτοιμο το 50% του δικτύου Φυσικού Αερίου – Τέλος Αυγούστου 2023 ολόκληρο

Το 50% του έργου εγκατάστασης δικτύου Φυσικού Αερίου στην Ορεστιάδα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Αυτό ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η δημοτική αρχή από την εταιρεία και τον εργολάβο του έργου. «Ήδη έχουν σκαφτεί πάνω από 25 χιλιόμετρα, και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν φτάσει τα 30 χιλιόμετρα. Τα υπόλοιπα 29,5 χιλιόμετρα, από τα συνολικά 59,5 της εργολαβίας, θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου του 2023», σημείωσε ο κ. Μαυρίδης όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας.  Όσον αφορά τις αποκαταστάσεις με ασφαλτόστρωση, ανέφερε πως αυτές βρίσκονται στο 90% περίπου, «και πλέον, οι εργασίες συμβαδίζουν με το χρονοδιάγραμμα».

Τέλος, μετέφερε την ενημέρωση που είχε σχετικά με την κατασκευή του Σταθμού Αποσυμπίεσης Υγροποιημένου Φ. Α., για τον οποίο, όπως είπε, υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αφού η εταιρεία διαπίστωσε ότι δεν της “βγαίνουν” τα οικονομικά μεγέθη όπως εκτιμήθηκαν στην αρχή, καθώς μετά από γεωλογικές έρευνες κρίθηκε πως θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα. «Είναι θέμα της εταιρείας, θα βρει τη λύση», σχολίασε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Να σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα ετοιμάζονται και οι χώροι που θα στεγάσουν τα γραφεία της ΔΕΔΑ στην Ορεστιάδα, στη γωνία των οδών Ευριπίδου και Σκρα στον πρώην «Καφενέ».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας