Στυλιανίδης: Επίθεση στην Κυβέρνηση, για την πυρκαγιά που συνεχίζεται στο Παπίκιο όρος

Στυλιανίδης: Επίθεση στην Κυβέρνηση, για την πυρκαγιά που συνεχίζεται στο Παπίκιο όρος

-Καταλογίζει ευθύνες στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας,  ενώ αναφέρει πως ενημέρωσε από την πρώτη ημέρα το Γραφείο του Πρωθυπουργού για την πυρκαγιά, η οποία όμως καίει επί 20 ημέρες

Ευθύνες στην Κυβέρνηση για την πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει στο Παπίκιο όρος για πάνω από 20 ημέρες, καταλόγισε ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κυβερνητικός βουλευτής, με δηλώσεις του στο Ράδιο Χρόνος της Κομοτηνής και τον Δήμο Μπακιρτζάκη, άφησε ξεκάθαρες αιχμές τόσο για τον συνεπίθετο του υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστο Στυλιανίδη, αλλά και για το γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αφήσει αιχμές για ευθύνες και για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Είναι γνωστό άλλωστε πόσο πολύ… αγαπάει τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, του οποίου την εκλογή είναι σε όλους γνωστούς ότι “πολέμησε” λυσσαλέα μαζί με το επιτελείο του, γιατί δεν ζήτησε την “ευλογία” του “Θρακάρχη” για να κατέβει υποψήφιος και μάλιστα είχε το… θράσος να εκλεγεί κιόλας κόντρα στην μεγάλη… συμπάθεια του κ.Στυλιανίδη, τον Τάκη Τοψίδη που πρόσφατα γυναίκα τον μήνυσε για ξυλοδαρμό και χυδαία εξύβριση.

Το σημαντικό όμως είναι ο ξεκάθαρος καταλογισμός ευθυνών για το γεγονός ότι ξεπεράσαμε τις 20 ημέρες και η φωτιά δεν έχει σβήσει, τόσο στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όσο και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, αφού όπως δήλωσε στη συνέντευξη του,  ενημέρωσε όσους βρίσκονται σε αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου από το πρώτο 24ωρο της πυρκαγιάς, δηλαδή στις 22 Οκτωβρίου που άρχισε να καίγεται το δάσος στο Παπίκιο όρος. Μάλιστα έκανε γνωστό ότι άσκησε και Κοινοβουλευτικό έλεγχο στην Βουλή για το θέμα, προφανώς απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση που έχει και την ευθύνη για την κατάσβεση της πολυήμερης πυρκαγιάς.

Χαρακτηριστικά ο “Θρακάρχης” όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε στο Ράδιο Χρόνος:

“Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας δεν είναι οι βουλευτές. Την ευθύνη την έχει το αρμόδιο κεντρικό υπουργείο και την έχει και η Περιφέρεια σε έναν βαθμό. Το λέω αυτό για να μοιράζουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Ο τοπικός βουλευτής της πλειοψηφίας, αν αναφέρεστε σε μένα, από το πρώτο 24ωρο, επικοινώνησε με το γραφείο του Πρωθυπουργού και ζήτησε πρόσθετα εναέρια μέσα χωρίς να το διαφημίσει. Εγώ μόλις πληροφορήθηκα ότι υπάρχει φωτιά, μίλησα με τους διοικητές της Πυροσβεστικής που ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να μπορέσουν οι πυροσβέστες να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα και παράλληλα έστειλα το μήνυμα όσο πιο ψηλά μπορούσα. 

Μετά από αυτή την παρέμβαση, το ένα ελικόπτερο που επιχειρούσε συμπληρώθηκε από Πετζετέλ, συμπληρώθηκε από καναντέρ, συμπληρώθηκε από πρόσθετα ελικόπτερα και συμπληρώθηκε από πάρα πολλά πεζοπόρα τμήματα άλλων νομών, που ήρθαν στην περιοχή μαζί με φορείς της περιοχής όπως ο Κυνηγετικός Σύλλογος, που συνέβαλλαν όσο μπορούσαν για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που έκαψε 14, 15 μέρες. Αυτό δεν μου αφαιρεί βέβαια το δικαίωμα να ασκήσω κοινοβουλευτικό έλεγχο. Περίμενα όμως να το κάνω με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, για να μπορέσω μέσα από την κρίση να δημιουργήσω και μια ευκαιρία για την περιοχή μας”.

Όταν έδωσε την συγκεκριμένη συνέντευξη ο κ.Στυλιανίδης, η φωτιά βρισκόταν στην 19η ημέρα και τώρα ακόμα συνεχίζει  να καίει. Οπότε αναρωτιέται ο καθένας. Ολόκληρο Πρωθυπουργικό γραφείο, το οποίο όπως είπε κατηγορηματικά ενημέρωσε από το πρώτο 24ωρο ο επί χρόνια υπουργός και βουλευτής Ροδόπης και άφησε τόσες μέρες την φωτιά να συνεχίζεται; Δεν έδωσε εντολή να γίνουν τα πάντα για να σβήσει; Ζήτησε κάτι ο “Θρακάρχης ” και δεν το έκαναν οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Ο ίδιος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πάντως,  όλες αυτές τις πάνω από 20 ημέρες που συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Παπίκιο όρος, βρέθηκε στην Κομοτηνή και γενικότερα στην περιοχή δυο φορές. Την πρώτη για την 28η Οκτωβρίου και την δεύτερη στις  5 Νοεμβρίου για το Συνέδριο των AHEPA. Όπως  δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα, συνόδεψε την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη σε σημεία της Κομοτηνής, αλλά το Παπίκιο όρος και γενικότερα το σημείο της πυρκαγιάς όπου τουλάχιστον υπάρχει πρόσβαση, ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ. Σε αντίθεση με άλλους θεσμικούς της Ροδόπης που το έκαναν. Αφού άλλωστε… πήρε τηλέφωνα και ζήτησε παρεμβάσεις για να σβήσει η φωτιά, άσχετα αν δεν πέτυχε τίποτα, θεωρεί ότι το καθήκον του το έκανε.

Και κάτι τελευταίο. Την ημέρα που έδωσε την συνέντευξη στο Ράδιο Χρόνος και τον Δήμο Μπακιρτζάκη, όπως ο ίδιος “διαφήμισε”, είχε συνάντηση στην Βουλή όπου συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, με δύο Τούρκους βουλευτές που είναι στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Τους Osman Bak και AhmetYildiz. Μάλιστα… μοίρασε τόσο την φωτογραφία που βλέπετε στα τοπικά ΜΜΕ της Κομοτηνής, όσο και το… ρεπορτάζ που αναφέρει ότι η συνάντηση μαζί τους έγινε σε απολύτως φιλικό κλίμα.

Με τους δυο στενούς και έμπιστους συνεργάτες του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέχεια απειλεί ξεκάθαρα και προκλητικά την Ελλάδα και δηλώνει ότι θα έρθει νύχτα στην Ελλάδα ή ότι ο πύραυλος του TAYFUN φτάνει μέχρι την Αθήνα. Του Ερντογάν που συνέχεια μιλάει για “Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης”. Για όσους τον ξέρουν καλά φυσικά, δεν τους προκαλεί καμιά εντύπωση. Ο γνωστός Στυλιανίδης, που μια ζωή κοιτάει μόνο τον εαυτούλη του και πως θα επιβιώνει πολιτικά και κομματικά.