Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για την ακρίβεια απ’ το ΠΑΣΟΚ, με ομιλήτρια την Γραμματέα Κ.Ο. Ε.Λιάκουλη

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για την ακρίβεια απ’ το ΠΑΣΟΚ, με ομιλήτρια την Γραμματέα Κ.Ο. Ε.Λιάκουλη

 

Με βασική ομιλήτρια την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η Νομαρχιακή Επιτροπή του  ΠΑΣΟΚ Έβρου διοργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη εκδήλωση, με θέμα :”Ακρίβεια και προοπτικές μιας πιο δίκαιης κοινωνίας”.

Στην εκδήλωση  ομιλήτριες εκτός της Ευαγγελίας Λιακουλη ήταν και η Ολυμπία Αποστόλου(μέλος Κ.Ε)
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γιώργος Καραμανόλης, υπεύθυνος για τη νέα ψηφιακή εποχή, στην οποία εισέρχεται με επιτυχία το κόμμα, και ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης που βρέθηκε στην πόλη για αυτοδιοικητικό συνέδριο.

Στη εκτενή τοποθέτησή της, η κ.Λιάκουλη καυτηρίασε όλες τις δυσμενείς πτυχές της διακυβέρνησης των «γαλάζιων αρίστων, που έχουν φέρει τους πολίτες σε οριακό αδιέξοδο επιβίωσης, εξανεμίζοντας τα εισοδήματα των πολλών, οδηγώντας την κοινωνική πλειοψηφία σε φτωχοποίηση και διογκώνοντας ραγδαία τις ανισότητες».

Η αυστηρή κριτική της, επεκτάθηκε στα “καυτά” ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως την αισχροκέρδεια της ενεργειακής κρίσης, τη μονιμοποίηση της ακρίβειας και την επικοινωνιακή φιέστα με το καλάθι του νοικοκυριού, τη θηλειά των κόκκινων δανείων, τη δημιουργία υπερκερδών στις συστημικές τράπεζες εις βάρος των ευάλωτων και μεσαίων στρωμάτων, τη θεσμική κρίση της Δημοκρατίας από το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, την τουρκική προκλητικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ε. Λιακούλη δεν παρέλειψε, για κάθε παράμετρο της «άγριας οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής κρίσης που μαίνεται εις βάρος του Ελληνικού Λαού», να παρουσιάσει συγκεκριμένα αριθμητικά και ποιοτικά δεδομένα προς τεκμηρίωση όσων ανέλυσε, ενώ επιπλέον ανέδειξε διεξοδικά τις στοχευμένες θέσεις, προτάσεις και λύσεις που έχει επεξεργαστεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Όσον αφορά ειδικά την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο, η Λαρισαία Βουλευτής, αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που της επιφύλαξαν, σημείωσε ότι ο Νομός έχει «σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες» και επεσήμανε την ανάγκη «σύγχρονων, καινοτόμωναναπτυξιακών ρεαλιστικών κινήτρων, που θα βοηθήσουν τον ακριτικό Τόπο, όπου χτυπά πολύ δυνατά η καρδιά της Ελλάδας, να κινηθεί σε αναπτυξιακή πορεία προς όφελος της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους πολίτες της περιοχής για το θέμα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, μετά την αιφνίδια αλλαγή σχεδίων αξιοποίησής του από τον κ Μητσοτάκη και τα ερωτήματα που έχουν προκύψει τόσο για τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την αλλαγή, αλλά κυρίως για την επόμενη ημέρα του λιμανιού, καθώς οι πεποίθηση όλων των τοπικών φορέων και παραγόντων είναι πως αξιοποίηση του λιμανιού μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, όπου παραπέμφθηκε το θέμα, δεν πρόκειται ποτέ να επισυμβεί, εξαιτίας ακριβώς του ρόλου του ταμείου και του απόλυτου ελέγχου του, από το υπερταμείο.

Με το πολιτικό σχεδιασμό των επόμενων μηνών ολοκλήρωσε την παρέμβασή της η Γραμματέας της ΚΟ αναφερόμενη στη νέα δυναμική πνοή του κόμματος, και υπογραμμίζοντας ότι «στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με το νέο Πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη, και τη νωπή δυνατή εντολή των 270.000 πολιτών, κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.

Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη αυτό-οργανώνεται, χτίζει ξανά λιθαράκι – λιθαράκι τη σχέση εμπιστοσύνης με τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες. Με τον Ήλιο του ΠΑΣΟΚ ξανά ψηλά, με τις νέες Νομαρχιακές Επιτροπές, με την αναδιοργάνωση των Τομέων πολιτικής που είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την ενεργό και πολύπλευρη δράση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, στην οποία έχω την τιμή να είμαι Γραμματέας.

Με την επεξεργασία ενός νέου προγραμματικού σχεδίου δημοκρατικής ανατροπής, με τεκμηριωμένες στοχευμένες προτάσεις εναλλακτικής διακυβέρνησης, που φέρνουν την κοινωνία στο προσκήνιο, νοιάζονται για τη νέα γενιά και τον Άνθρωπο, και καθιστούν ξανά τη Σοσιαλδημοκρατία πρωταγωνιστή στο πολιτικό τοπίο της Χώρας. Δύναμή μας είναι η Φωνή μας , η Φωνή του Λαού μας,  που χειμάζεται από τις πολιτικές της ΝΔ, δεν τα βγάζει πέρα και ξανά βλέπει την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη ως τη μόνη διέξοδο για προκοπή και ευημερία. Είναι χρέος μας να στηρίξουμε το Λαό μας».