Συνάντηση της εβρίτικης ΚοινΣΕπ “Άρωμα Έβρου” με την Γενική Γραμματέα υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χ.Καλογήρου

Συνάντηση της εβρίτικης ΚοινΣΕπ “Άρωμα Έβρου” με την Γενική Γραμματέα υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χ.Καλογήρου

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε στο γραφείο της με μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Άρωμα Έβρου», παρουσία του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας του ΥπΑΑΤ Απόστολου Πολύμερου.

Η πρωτοπόρος αυτή εταιρία, παράγει και μεταποιεί λεβάντα στο χωριό Βάλτος της Ορεστιάδας. Τα προϊόντα της, το αιθέριο έλαιο, το ανθόνερο, το τσάι και η δρόγη, διατίθενται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Με τον Πρόεδρο Βασίλη Μαζαράκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χρήστο Μουταφίδη και τα στελέχη Νίκο Μαζαράκη και Σόφη Μουτάφη, έγινε συζήτηση για τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρίας, καθώς γίνονται έρευνες για νέες καλλιέργειες όπως δενδρολίβανου, άγριου τριαντάφυλλου και στέβιας.


Το «Άρωμα Έβρου» πέρα από την παραγωγή και την ερευνητική δραστηριότητα αξιοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης και αγροτουρισμού.
Η Γενική Γραμματέας τους συνεχάρη για τη δυναμική τους πορεία και δήλωσε: “Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που αξιοποιεί τα ξεχωριστά προϊόντα που παράγονται στα πλούσια εδάφη ακριτικών μας περιοχών, όπως ο Έβρος”.

Μάλιστα η κ.Καλογήρου δημοσίευσε και στην προσωπική της σελίδα την συνάντηση αυτή, με πολύ θετικά σχόλια για το “Άρωμα Έβρου” και τους ανθρώπους της.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*