Έβρος: Οι εκδηλώσεις εορτασμού για την αυριανή Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Έβρος: Οι εκδηλώσεις εορτασμού για την αυριανή Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της αυριανής Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων, ετοιμάζουν οι στρατιωτικοί σχηματισμοί στο νομό Έβρου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν:

Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων, πρόκειται να διοργανώσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 από 10:00 έως 12:30, έκθεση οπλικών συστημάτων – μέσων, στο ελικοδρόμιο του Στρδου «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ».
Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, μουσική εκδήλωση από την Στρατιωτική Μουσική της Μεραρχίας, στην αίθουσα του πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.
Από τη Δευτέρα 21 μέχρι και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και ώρες από 10:30 έως 14:30, έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Από το Παρελθόν στο Παρόν» στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα θα εκτίθενται έργα τέχνης του ζωγράφου κ. Γιάννη Μυλωνά, με θέμα τις στολές των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε όλες τις δράσεις, η είσοδος για το κοινό της πόλης είναι ελεύθερη.

Επίσης ανακοινώνεται από την 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΆΨΟΣ», ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, θα λάβουν χώρα οι παρακάτω προγραμματισμένες εκδηλώσεις:
α. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου, στις 10:00 π.μ.
β. Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης του Σουφλίου στις 11:00 π.μ.
γ. Έκθεση Ιστορικών Φωτογραφιών της Ταξιαρχίας στις 12:00 π.μ. και δεξίωση στη ΛΑΦ ΣΟΥΦΛΙΟΥ.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί και θα παραστούν οι τοπικές αρχές.
δ. Έκθεση Οπλισμού, Οπλικών Συστημάτων και Μέσων στην έδρα της Ταξιαρχίας στο Στρατόπεδο «ΕΦΕΔΡΟΥ ΑΝΘΛΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΛΙΔΩΝΗ» από 09:30 έως 12:30 π.μ., με ελεύθερη προσέλευση για το κοινό.