Αλεξανδρούπολη: Συγκίνηση στην βράβευση της “Κυράς του Δέλτα” Α.Παπακωστίδου απ΄ την ΧΙΙ Μεραρχία Πεζικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Συγκίνηση στην βράβευση της “Κυράς του Δέλτα” Α.Παπακωστίδου απ΄ την ΧΙΙ Μεραρχία Πεζικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια πολύ συγκινητική εκδήλωση, τιμήθηκε από την ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού  «ΕΒΡΟΥ η “Κυρά του Δέλτα”Άρτεμης Παπακωστίδου, για τα 41 χρόνια παρουσίας της, στην πρώτη γραμμή των ελληνοτουρκικών συνόρων και συγκεκριμένα  στο Δέλτα του Έβρου.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 21 Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ΧΙΙ Μεραρχία Πεζικού δια του Διοικητή της Υποστράτηγου Παναγιώτη Καβιδόπουλου, τίμησε τη μοναδική γυναίκα αλιέα που μένει σε καλύβα στο Δέλτα του Έβρου, η οποία εδώ και 41 χρόνια υψώνουν περήφανα μαζί με τον σύζυγό της Νίκο την ελληνική σημαία μια ανάσα από τα σύνορα μας με την Τουρκία.

Αφού προβλήθηκε ένα ΒΙΝΤΕΟ αφιέρωμα στην Άρτεμης Παπακωστίδου, της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη παρουσία της στα σύνορα από τον κ.Καβιδόπουλο και παράλληλα της παρέδωσε και μια ελληνική σημαία, με την διαβεβαίωση ότι η 31η Ταξιαρχία που είναι υπεύθυνη για την περιοχή, θα φροντίσει να βρίσκεται πάντα στην  “Κυρά του Δέλτα” και τον σύζυγο της που φυλάνε Θερμοπύλες εδώ και δεκαετίες.

Εμφανώς συγκινημένη η περήφανη Εβρίτισσα, είπε στον Διοικητή της ΧΙΙ Μεραρχίας: “Σας ευχαριστώ πολύ. Μεγάλη τιμή μου κάνετε. Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου . Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που είστε εκεί κοντά μας στα σύνορα και μας προσέχετε και αισθανόμαστε εμείς μεγάλη ασφάλεια. Θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις, η Παναγία μας που γιορτάζει να προστατεύει τον στρατό μας στην ξηρά, το πολεμικό μας ναυτικό στη θάλασσα και την πολεμική μας αεροπορία στον αέρα. Όσα χρόνια μας χαρίζει ο Θεός υγεία, εγώ και ο σύζυγος μου θα είμαστε εκεί, μαζί με τον Στρατό και τους καλυβιέρηδες να σηκώνουμε την ελληνική σημαία”, καταχειροκροτούμενη.

Ο κ.Καβιδόπουλος κάλεσε πάνω στην σκηνή και τον σύζυγο της “Κυράς του Δέλτα” τον κ.Νίκο Παπακωστίδη, αφού όπως είπε:  “Να χαίρεστε την οικογένεια σας, τα παιδιά σας και θέλω να πω σε όλους ότι για εμάς οι Θερμοπύλες στο Δέλτα του Έβρου που όσοι δεν έχετε πάει δεν μπορείτε να το καταλάβετε, το σημαντικό έργο που επιτελούν αυτοί οι άνθρωποι κάθε μέρα αυτά τα 41 χρόνια και τους εύχομαι να το συνεχίσουν άλλα 100 χρόνια”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ