Τεράστια υποκρισία: “Έθαψαν” τη μήνυση-καταγγελία γυναίκας για ξυλοδαρμό απ’ τον Τοψίδη, τώρα κάνουν εκδηλώσεις κατά της βίας!!!

Τεράστια υποκρισία: “Έθαψαν” τη μήνυση-καταγγελία γυναίκας για ξυλοδαρμό απ’ τον Τοψίδη, τώρα κάνουν εκδηλώσεις κατά της βίας!!!

-Να καλέσουν επίτιμο ομιλητή τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, να μιλήσει για την βία κατά των γυναικών λόγω… εμπειρίας

Η υποκρισία κάποιων στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στο νομό Έβρου, διεκδικεί σίγουρα… Όσκαρ, στο ιδιαίτερα ευαίσθητο και σημαντικό θέμα της βίας κατά των γυναικών.

Ενώ “έθαψαν” σχεδόν όλοι τους την μήνυση-επίσημη καταγγελία γυναίκας τον περασμένο Οκτώβριο, ότι την έδειρε και την εξύβρισε χυδαία σε δημόσιο χώρο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ Τάκης Τοψίδης, τώρα διοργανώνουν εκδηλώσεις για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Κι αναφερόμαστε στην κτηματομεσίτρια Ματούλα Χατζημιαήλ, η οποία μήνυσε τον κ.Τοψίδη και με επίσημη ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου της Νίκου Χρηστάκη τον κατήγγειλε ότι αρχικά την εξύβρισε χυδαία και στη συνέχεια την χτύπησε, με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί επί 3 ημέρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, απ’  όπου πήρε εξιτήριο με διάγνωση “S00 ΕΠΙΠΟΛΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ, δηλαδή τραυματισμός και κάκωση κεφαλής, με συμπτωματολογία ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΖΑΛΗΣ”. Μάλιστα ο Τάκης Τοψίδης κρύβονταν τότε αφού αναζητούνταν από την Αστυνομία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου, μετά την μήνυση της κ.Χατζημιχαήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Τοψίδης: Εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πήρε η γυναίκα που έδειρε – “Τραυματισμός και κάκωση κεφαλής” η διάγνωση

Τότε λοιπόν αλλά και μέχρι σήμερα, τόσο το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης,  όσο και η Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, το Σωματείο Θυγατέρες της Πηνελόπης – Τμήμα Ευρυδίκη D427 και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που συνδιοργανώνουν τώρα δυο εκδηλώσεις, ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ και ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΧΝΑ για να στηρίξουν τις καταγγελίες μιας γυναίκας που κατήγγειλε κακοποίηση σε δημόσιο χώρο, από ένα πρόσωπο με πολλές θεσμικές ιδιότητες. Αυτό που κατήγγειλε και υπέβαλλε μήνυση, δεν ήταν βία κατά των γυναικών για όλους αυτούς τους τεράστιους υποκριτές; Μόνο αν ένας άνδρας δείρει τη γυναίκα του ή την σύντροφο του θεωρείται βία;

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τους δημοσιογράφους που θα πάρουν μέρος σε μια από τις εκδηλώσεις αυτές, ως ομιλητές μάλιστα, με τίτλο: «Όταν τα ΜΜΕ μιλούν για τις Γυναικοκτονίες». Να μιλήσουν και γι αυτό, μόνο που η συντριπτική τους πλειοψηφία στον Έβρο…ΣΙΩΠΗΣΑΝ στην περίπτωση Τοψίδη. Πρόκειται με βάση το δελτίο Τύπου για την Κατερίνα Καλεντερίδου, Δημοσιογράφο  και Διευθύντρια της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, Σταύρο  Παπαδόπουλο, Δημοσιογράφο  στο ΘΡΑΚΗΝΕΤ και Εκπαιδευτικό ΕΑΕ, Δημήτρη  Σταματάκη, Δημοσιογράφο και Ανταποκριτή  της ΕΡΤ και Θανάση  Τσολάκη, Δημοσιογράφο στην ALFA Τηλεόραση και στο Reportal.gr.  Με εξαίρεση τον Σταύρο Παπαδόπουλο που εργάζεται στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ το οποίο είχε αναφερθεί σε ρεπορτάζ του στις καταγγελίες και την μήνυση της Ματούλας Χατζημιαήλ κατά του Τάκη Τοψίδη, οι άλλοι τρεις δημοσιογράφοι “έθαψαν” αυτές τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ και την ΜΗΝΥΣΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Τοψίδης: Μήνυση εναντίον του για σωματικές βλάβες και εξύβριση απ’ τη γυναίκα που χτύπησε – Τον ψάχνει η Αστυνομία λόγω αυτοφώρου

Με εξαίρεση το Evros-news.gr, το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και το Evrosonline και μια φορά το e-evros.gr, τα υπόλοιπα ΜΜΕ του Έβρου έθαψαν την συγκεκριμένη είδηση και επίσημη καταγγελία-μήνυση. Αντίθετα, έσπευσα να δημοσιεύσουν τις δυο ανακοινώσεις διαψεύσεις του Επιμελητηρίου Έβρου αρχικά και του κ.Τοψίδη στη συνέχεια, με τις οποίες επιτέθηκε στο Evros-news.gr. Έβαλαν δηλαδή τις απαντήσεις του χωρίς όμως να αναφέρουν σε τι απαντάει και ποια γεγονότα απαντάει. Κι όλα αυτά, την στιγμή που κορυφαία ΜΜΕ της Αθήνας, όπως τα Παραπολιτικά, το DOCUMENTO, η Εφημερίδα των Συντακτών, το Μακελειό, το Fimotro και πολλά ακόμα, δημοσίευσαν το θέμα.

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Να θυμίσουμε τέλος, ότι ένας εκ των ομιλητών σε μια από τις δύο εκδηλώσεις, ο Θανάσης Τσολάκης που εργάζεται στην ALFA Τηλεόραση και στο Reportal.gr, είναι υπάλληλος του Τάκη Τοψίδη, που τον προσέλαβε στο Επιμελητήριο Έβρου ως υπεύθυνο Τύπου και φυσικά ούτε αυτός πολύ περισσότερο… δεν έβγαλε άχνα για τα όσα σοβαρά κατήγγειλε για το αφεντικό του η γυναίκα που τον μήνυσε για κακοποίηση. Επίσης, δεν θυμόμαστε την Στέλλα Καραμήτρου, Πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικός Πολιτισμός του ΕΑΠ η οποία θα κάνει τον συντονισμό της συγκεκριμένης εκδήλωσης να γράφει κάτι στο τοπικό Blog που αρθρογραφεί συχνά και μάλιστα είχε καταγγείλει λεκτική βία κατά γυναικών θεσμικών στον Έβρο, για την περίπτση Τοψίδη-Ματούλας Χατζημιχαήλ να έγραψε κάτι.Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι λοιπόν με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ-Τοψίδης: Πολλά αθηναϊκά ΜΜΕ αναφέρουν ότι χτύπησε γυναίκα και έγινε μήνυση εναντίον του

Τα δελτία Τύπου για τις δυο εκδηλώσεις για την βία κατά των γυναικών που μας έστειλε ο δήμος Αλεξανδρούπολης, αναφέρουν:

Ενημερωτική εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης «Όταν τα ΜΜΕ μιλούν για τις Γυναικοκτονίες».

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνδιοργάνωση με το Σωματείο Θυγατέρες της Πηνελόπης – Τμήμα Ευρυδίκη D427 και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Όταν τα ΜΜΕ μιλούν για τις Γυναικοκτονίες».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συμμετέχουν: Κατερίνα Καλεντερίδου, Δημοσιογράφος και Διευθύντρια της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, Σταύρος Παπαδόπουλος, Δημοσιογράφος στο ΘΡΑΚΗΝΕΤ και Εκπαιδευτικός ΕΑΕ, Δημήτρης Σταματάκης, Δημοσιογράφος και Ανταποκριτής της ΕΡΤ και Θανάσης Τσολάκης, Δημοσιογράφος στην ALFA Τηλεόραση και στο Reportal.gr. Το συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η Στέλλα Καραμήτρου, Πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικός Πολιτισμός του ΕΑΠ.
Μετά το πέρας της συζήτησης, θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τους EN ART (Μαρία Κηπουρού, Κωνσταντίνος Κάλλιας) όπου θα παρουσιαστεί το νέο τραγούδι του Κωνσταντίνου Κάλλια «Το τραγούδι των χαμένων γυναικών», σε στίχους Παναγιώτη Κεβόπουλου και θα γίνει η πρώτη προβολή του videoclip του τραγουδιού σε σκηνοθεσία Αλέξη Καδόγλου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης θα εκτίθεται η Έκθεση του κόμικ «Ισότητα» από τον Νίκο Καμπασελέ.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην παραπάνω εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, ώστε να φωτίσουμε ορισμένες από τις πτυχές του εν λόγω κοινωνικού φαινομένου.
Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο του Συμβουλευτικού Κέντρου, Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» και στο τηλέφωνο 2551025629.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η έμφυλη βία στο ρεμπέτικο τραγούδι», με κεντρική ομιλήτρια την μουσικό Ελένη Φανιουδάκη. 

Πριν την κεντρική ομιλία, θα τοποθετηθούν για το κοινωνικό ζήτημα της έμφυλης βίας και την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών η κα Παναγιώτα Παρδαλίδου-Δουλάμη, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης και η κα Σωτηρία Ιωαννίδου-Στόγιου, Νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Μετά το πέρας της ομιλίας, θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης (ΑΜΠΧΑ).

Το Συμβουλευτικό Κέντρο καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην παραπάνω εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, ώστε να φωτίσουμε ορισμένες από τις πτυχές του εν λόγω κοινωνικού φαινομένου. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο του Συμβουλευτικού Κέντρου, Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» και στο τηλέφωνο 2551025629.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*