Αλεξανδρούπολη: Την κατασκευή Mall με εμπορικά καταστήματα, καφέ, εστίαση και ψυχαγωγία, εξετάζουν αθηναϊκές εταιρείες

Αλεξανδρούπολη: Την κατασκευή Mall με εμπορικά καταστήματα, καφέ, εστίαση και ψυχαγωγία, εξετάζουν αθηναϊκές εταιρείες

Την κατασκευή Mall στα πρότυπα των υπαρχόντων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και κάποιες μεγάλες ελληνικές πόλεις (Λάρισα, Ηράκλειο, Πάτρα), εξετάζουν αθηναϊκές εταιρείες του κλάδου, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-news.gr. 

Η ανάδειξη της πρωτεύουσας του Έβρου σε γεωστρατηγικό και ενεργειακό κόμβο, με τις υλοποιούμενες ήδη επενδύσεις που αφορούν το φυσικό αέριο τόσο με τον σταθμό LNG όσο και το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, αλλά και η αναβάθμιση του ρόλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αναμένεται να φέρουν επενδύσεις που αφορούν τα προαναφερόμενα. Κάτι που υπολογίζεται πως θα καταστήσει την πόλη ως προορισμό τόσο για τους Έλληνες της βόρειας Ελλάδας αλλά και πολλών ακόμα περιοχών λόγω της Εγνατίας οδού που διευκολύνει την πρόσβαση, αλλά και τους γειτονικούς λαούς όπως  Τούρκοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Αυτοί άλλωστε ήδη την επισκέπτονται ως τουρίστες περιστασιακά και κάποιοι σε μόνιμη βάση. Όλα αυτά προβλέπεται πως θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τον πληθυσμό της τα επόμενα χρόνια.

Όπως μάθαμε, ήδη η Αλεξανδρούπολη έχει μπει στις σκέψεις και τον προγραμματισμό κορυφαίων αθηναϊκών ομίλων που ασχολούνται και με την κατασκευή και λειτουργία εμπορικών κέντρων, αφού πιστεύουν πως υπάρχουν προοπτικές για την δημιουργία ενός τέτοιου Mall και στην Αλεξανδρούπολη. Με εμπορικά καταστήματα που θα εκπροσωπούν τα κορυφαία brands της αγοράς, τις γνωστές αλυσίδες δηλαδή που έχουν καταστήματα και στα διάφορα εμπορικά κέντρα της Αθήνας αλλά και το Cosmos στην Θεσσαλονίκη. Επίσης θα υπάρχουν και καταστήματα καφέ, εστίασης, αλλά και ψυχαγωγίας μέσα ή γύρω από το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο. Εξάλλου ήδη στην Αλεξανδρούπολη λειτουργούν διάσπαρτα ορισμένα καταστήματα γνωστών αλυσίδων ρούχων, ηλεκτρικών συσκευών και όχι μόνο, που θα μπορούσαν να μετεγκατασταθούν σε ένα τέτοιο Mall.

Τις προοπτικές της περιοχής επιβεβαίωσαν και στελέχη των κορυφαίων κατασκευαστικών και όχι μόνο εταιρειών που ασχολούνται με τα σημαντικά έργα που πραγματοποιούνται ή πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή μας. Οι  πληροφορίες λοιπόν από την Αθήνα αναφέρουν πως ήδη εξετάζονται οι περιοχές που θα μπορούσε να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει ένα εμπορικό κέντρο και μάλιστα αναζητούνται μέσω μεγάλων γραφείων real estate της πρωτεύουσας και οικόπεδα που θα απαιτηθούν για την δημιουργία.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι σκέψεις είναι να βρίσκεται δίπλα στην Ανατολική Περιφερειακή οδό που κατασκευάζεται ήδη με έντονους ρυθμούς, ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τους επισκέπτες-καταναλωτές από την πόλη, την Εγνατία οδό, το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Όσοι εξετάζουν το συγκεκριμένο ζήτημα, πιστεύουν πως η λειτουργία ενός τέτοιου Mall στην Αλεξανδρούπολη, μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες από ολόκληρο το νομό Έβρου και την Θράκη, αλλά και τις γειτονικές χώρες. Εξάλλου οι Τούρκοι για παράδειγμα, όλοι γνωρίζουμε πως επισκέπτονται παρόμοια μεμονωμένα καταστήματα (JUMBO, Praktiker) τις ημέρες που έρχονται στον Έβρο.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι εξετάζονται δυο περιπτώσεις για το εμπορικό κέντρο-Mall. Είτε να είναι με δυο-τρεις ορόφους ορόφους και σκεπαστό, στα πρότυπα του The Mall Athens στο Μαρούσι, είτε όπως το Εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, με καταστήματα σε έναν ή δυο ορόφους σε ανοιχτούς χώρους και γύρω-γύρω καφέ, εστιατόρια και χώρους αναψυχής. Φυσικά η λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου θα είναι στα πρότυπα των αντίστοιχων των μεγάλων πόλεων και προφανώς και την Κυριακή.

2 Σχόλια

  1. Παλιο νοσοκομειο! Ορίστε χώρος. Να φύγει από εκεί το κτίριο φάντασμα. Μόνο ιδιωτική πρωτοβουλία, το είδαμε 30+χρονια το κράτος. Πιο έξυπνοι είναι οι κομοτιναιοι που έχουν mall?

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*