Περιστεράκης: “Κανένα πρόβλημα από Νιτρικά στο νερό Ριζίων, Καβύλης” – Διαψεύδει δημοσίευμα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ

Περιστεράκης: “Κανένα πρόβλημα από Νιτρικά στο νερό Ριζίων, Καβύλης” – Διαψεύδει δημοσίευμα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στο νερό του δήμου Ορεστιάδας, ήταν άστοχο να συμπεριληφθούν τα Ρίζια και η Καβύλη στο ρεπορτάζ  της εφημερίδας “Τα Νέα”, με τίτλο «προβληματικό νερό σε 15 περιοχές της Ελλάδας», εξαιτίας υψηλών συγκεντρώσεων νιτρικών από τα λιπάσματα.

Αυτό διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ορεστιάδας (Δ.Ε.Υ.Α.Ο.), Γιάννης Περιστεράκης, απαντώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας στο δημοσίευμα και ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους αλλά πάνω απ όλα τους πολίτες. Παράλληλα, ο κ.Περιστεράκης με χθεσινές δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς του Έβρου,επεσήμανε ότι η ΔΕΥΑΟ θα αποστείλει και επιστολή στην εφημερίδα, ώστε να δημοσιευτεί και «η δική της σκοπιά των πραγμάτων», όπως χαρακτηριστικά είπε για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στο ρεπορτάζ αναφέρονταν συγκεκριμένα ότι σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο στα Ρίζια Ορεστιάδας, βρέθηκε ότι τα νιτρικά έφταναν στα 42,2 mg/lt, όταν το όριο που βάζει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι τα 50 mg/lt, ενώ και η Καβύλη συμπεριλαμβάνονταν στον πίνακα που δημοσίευσαν «Τα Νέα», με τις περιοχές που οι μετρήσεις έδειξαν υψηλά επίπεδα νιτρικών. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ εξέφρασε τη διαφωνία του και με την αναφορά του ρεπορτάζ περί «προβληματισμού» όταν γίνεται μακροχρόνια χρήση νερού για πόση, στο οποίο οι συγκεντρώσεις των νιτρικών ξεπερνούν τα 25 mg/lt. «Αν όντως τα 25 mg/lt ήταν προβληματικά, θα έχει προσαρμοστεί ανάλογα και η ευρωπαϊκή νομοθεσία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Περιστεράκης.

Επίσης επεσήμανε πως το νερό ήταν και θα είναι ακόμα πιο ποιοτικό, όταν, από τον ερχόμενο Απρίλιο, μπουν σε λειτουργία και οι 14 Μονάδες Επεξεργασίας που προμηθεύτηκε η ΔΕΥΑΟ, οι οποίες με τη διαδικασία και της αντίστροφης όσμωσης, θα φιλτράρουν ακόμα περισσότερο το νερό από τα νιτρικά. «Καθησυχάζουμε τους δημότες μας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το νερό του δήμου μας, η ΔΕΥΑΟ έχει πάρα πολύ καλής ποιότητας νερό», τόνισε ο κ. Περιστεράκης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*