Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027: Συνάντηση Περιφερειάρχη Χ.Μέτιου με Άδωνι Γεωργιάδη και συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης στην Αλεξανδρούπολη

Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027: Συνάντηση Περιφερειάρχη Χ.Μέτιου με Άδωνι Γεωργιάδη και συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης στην Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδης  είχε στο γραφείο του στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

 

Πολλά ήταν τα θέματα που συζήτησαν, το κύριο όμως αφορούσε την άμεση ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενόψει και της σημερινής πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ ΑΜΘ 2021-2027  στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου από τις 09:30 έως τις 14:00 στο ξενοδοχείο Astir Egnatia της Αλεξανδρούπολης, η Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου.


Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου ΕΣΠΑ, μετά τη συγκρότησή της τον περασμένο μήνα, με θέμα την έγκριση των πρώτων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από τις 15:00 μέχρι τις 17:00, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του τρέχοντος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020,υπό την προεδρία του περιφερειάρχη.
Αυτή θα είναι η 6η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για την περίοδο 2014-2020, με θέμα τη διαπίστωση της προόδου υλοποίησης του τρέχοντος ΕΣΠΑ και τον καθορισμό των ενεργειών για την ολοκλήρωσή του.
Στις δύο συνεδριάσεις θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των αρχών διαχείρισης, συντονισμού και πιστοποίησης του ΕΣΠΑ, εκπρόσωποι δημοσίων αρχών, ειδικών υπηρεσιών και επιτελικών δομών Υπουργείων και της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), εκπρόσωποιτης Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών εταίρων, των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΣΠΑ 
Ι. Εισαγωγικό μέρος:
Έγκριση της Ημερήσιας Διάταξης. Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Παρακολούθησης. Εισήγηση Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης.
ΙΙ. Παρουσίαση περιφερειακού προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» 2021-2027:
Ενημέρωση για τον Προγραμματισμό των προσκλήσεων. Έγκριση της μεθοδολογίας και των κριτηρίων επιλογής πράξεων. Ενημέρωση για θέματα επικοινωνίας και προβολής.
ΙΙΙ. Ειδικά θέματα:
Παρεμβάσεις Εθνικής Αρχής Συντονισμού επί οριζοντίων θεμάτων (ενδεικτικά αναφέρονται). Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου. Αναγκαίοι Όροι. Αξιολόγηση και Σχέδια Αξιολόγησης. Υποστήριξη Δικαιούχων. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο την προγραμματική περίοδο 2021-2027. Άλλα θέματα.
ΙV. Συζήτηση-παρεμβάσεις:
Τοποθετήσεις Εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τοποθετήσεις λοιπών μελών Επιτροπής Παρακολούθησης.
V. Συμπεράσματα-αποφάσεις:
Συμπεράσματα-αποφάσεις 1ης συνεδρίασης Επιτροπής Παρακολούθησης
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝ ΕΣΠΑ 
Ι. Εισαγωγικό μέρος:
Έγκριση της Ημερήσιας Διάταξης. Τροποποίηση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας Επιτροπής Παρακολούθησης. Έγκριση Πρακτικών 5ης Συνεδρίασης Επιτροπής Παρακολούθησης. Εισήγηση Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης.


ΙΙ. Πρόοδος υλοποίησης του ΕΠ 2014-2022:
Πορεία υλοποίησης του Ε.Π. «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 και παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Υλοποίησης του 2021. Παρουσίαση της προόδου υλοποίησης των στρατηγικών για την Έξυπνη Εξειδίκευση και τη Χωρική Ανάπτυξη. Ενημέρωση για την πρόοδο υλοποίησης της Στρατηγικής για την Πληροφόρηση και την Επικοινωνία του Προγράμματος. Ενημέρωση για θέματα Αξιολόγησης.
ΙΙΙ. Ειδικά θέματα:
Παρεμβάσεις Εθνικής Αρχής Συντονισμού επί οριζόντιων θεμάτων (ενδεικτικά αναφέρονται). Αναθεώρηση Κανονισμών, κλείσιμο Ε.Π. και απαιτήσεις Πλαισίου Επίδοσης. Σχέδια Αξιολόγησης και οριζόντιες αξιολογήσεις επιπτώσεων. Άλλα θέματα.
ΙV. Συζήτηση-παρεμβάσεις:
Τοποθετήσεις Εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τοποθετήσεις λοιπών μελών Επιτροπής Παρακολούθησης.
V. Συμπεράσματα-αποφάσεις:
Συμπεράσματα-αποφάσεις 6ης συνεδρίασης Επιτροπής Παρακολούθησης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*