Έβρος: Τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα διακινητές λαθρομεταναστών, συνέλαβαν οι αστυνομικοί

Έβρος: Τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα διακινητές λαθρομεταναστών, συνέλαβαν οι αστυνομικοί

Τέσσερις αλλοδαπούς και μια αλλοδαπή, συνέλαβαν τις δυο προηγούμενες ημέρες οι αστυνομικοί στον Έβρο, να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από την περιοχή μας προς το εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας:

Στη σύλληψη ενός 20χρονου από τη Συρία που μετέφερε επτά λαθρομετανάστες, προχώρησαν μετά από καταδίωξη αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Αρδανίου, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο με πινακίδες αρχών Γερμανίας που οδηγούσε ο 20χρονος και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός, ωστόσο, δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγει.

Στην προσπάθειά του, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε προσκρούοντας σε πεζοδρόμιο. Όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε συνολικά επτά λαθρομετανάστες, υπηκόους Σομαλίας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των οκτώ αλλοδαπών και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ προχώρησαν στην κατάσχεση του οχήματος.

Επίσης το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα,ενώ ακολούθως το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ακόμα, στον οικισμό Φερών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν μία αλλοδαπή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Τέλος, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.