Στο Διδυμότειχο θα πραγματοποιηθεί το 12ο Πανθρακικό Αντάμωμα τον Ιούλιο 2023

Στο Διδυμότειχο θα πραγματοποιηθεί το 12ο Πανθρακικό Αντάμωμα τον Ιούλιο 2023

Ολοκληρώθηκε το 30ο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία η Θρακική Εστία Καβάλας σε συνεργασία με το ΔΣ της ΠΟΘΣ το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022.

Τέθηκαν πολλά μείζονος σημασίας θέματα και μετά από εποικοδομητικό διάλογο διαπιστώθηκε η ανάγκη της διαφύλαξης και της προβολής της ιστορίας και του λαϊκού πολιτισμού της Θράκης.
Επίσης επικαιροποιήθηκαν οι αποφάσεις για:
Α. Το 2ο Πανθρακικό Παιδικό Αντάμωμα που θα διοργανωθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ” στους Ν. Επιβάτες του Δήμου Θερμαϊκού τον Ιούνιο του 2023 και
Β. Το 12ο Πανθρακικό Αντάμωμα που θα διοργανωθεί από τον ΕΛΣ “ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ” στο Διδυμότειχο τον Ιούλιο του 2023.
Γ. Το Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών θα πραγματοποιηθεί στις Φέρες τον ερχόμενο χρόνο
Επίσης αποφασίστηκε το 31ο Γνωμοδοτικό Συμβουλιο να διοργανωθεί τον επόμενο Νοέμβριο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Η ΠΕΡΙΝΘΟΣ” στη Ν. Ηράκλεια Χαλκιδικής.
Την έναρξη των εργασιών του γνωμοδοτικού συμβουλίου κήρυξε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, το απόγευμα του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2022 και φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός».
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Καθηγητής του τμήματος Ιστορίας – Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Άγγελος Παλληκίδης με τον οποίο η Ομοσπονδία έχει άριστη συνεργασία για την υλοποίηση προγραμμάτων καταγραφής της ιστορικής μνήμης της Πολιτιστικής και Λαογραφικής κληρονομιάς της Θράκης. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Θρακιώτης στην καταγωγή Βουλευτής και μέλος της Θρακικής Εστίας Γιάννης Πασχαλίδης. 
Σύντομοι και ουσιαστικοί ήταν χαιρετισμοί τόσο του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Άρη Χρυσόπουλου όσο και του προέδρου της Θρακικής Εστίας Καβάλας κ. Νικολάου Τσουμπάκη. Προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την έλευση των προσφύγων από τις Πατρίδες της Ανατολής και ειδικά αυτών από την Θράκη σε επιμέλεια του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Θρακικής Εστίας Καβάλας κ. Κωνσταντίνου Παπακοσμά που είχε και την επιμέλεια της ενάρξεως του γνωμοδοτικού.
Ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας, Νίκος Τσουμπάκης, δώρισε στον Δήμαρχο Καβάλας τρεις νέες εκδόσεις του Συλλόγου που θα βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη Καβάλας όπως και το νέο τεύχος της εφημερίδας ΘΡΑΚΙΚΗ που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια ανελλιπώς από την Θρακική Εστία.
Οι εργασίες του συμβουλίου διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ και ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για τον προγραμματισμό δράσεων της Ομοσπονδίας τον επόμενο χρόνο αλλά και την συνεχιζόμενη προσπάθεια αναγνώρισης της γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού μετά την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων με την ψήφιση σχετικού Νόμου για την αναγνώριση Ημέρας Μνήμης Θρακικού Ελληνισμού την 6η Απριλίου.
Οι πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας για το θέμα αυτό αλλά και για την παρουσία της στα πολιτιστικά και λαογραφικά δρόμενα σε όλη την Ελλάδα χαιρετίστηκαν από το σύνολο των μελών – σωματείων κατά την συνεδρίαση του Γνωμοδοτικού.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*