Συγκινητικές στιγμές: Δάκρυσε ο Χρόνης Αηδονίδης στην επίσκεψη των… μαθητών του από την Αλεξανδρούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκινητικές στιγμές: Δάκρυσε ο Χρόνης Αηδονίδης στην επίσκεψη των… μαθητών του από την Αλεξανδρούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες Κυριακή στα Βριλλήσια της Αθήνας, στο σπίτι του κορυφαίου δασκάλου της Θρακιώτικης παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, κατά την επίσκεψη  της παιδικής χορωδίας του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» της Αλεξανδρούπολης. 

Η Παιδική και Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», πήρε μέρος  στο 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Κηφισιάς που ήταν αφιερωμένο με αγάπη και τρυφερότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και διοργάνωσε ο Καλλιτεχνικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Τροβαδούροι Κηφισιάς», υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς.
Χθες Κυριακή 27/11, λίγο πριν οι συμμετέχοντες πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για την Αλεξανδρούπολη, τα μέλη της παιδικής και νεανικής χορωδίας του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», μικρά παιδιά τα περισσότερα που δεν είχαν δει από κοντά τον  Δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη, του οποίου είναι… μαθητές, εξέφρασαν την επιθυμία να τον επισκεφθούν στο σπίτι του, στα Βριλλήσια όπου ζει με την σύζυγο του. Στα 94 του χρόνια άλλωστε, ο ίδιος δεν μπορεί πλέον να επισκέπτεται τον Έβρο.
Έτσι με την αγαπημένη τους δασκάλα Χριστίνα Μπαρμπαγιάννη, έκαναν μια ευχάριστη έκπληξη στον ΧΡΟΝΗ ΑΗΔΟΝΙΔΗ και του αφιέρωσαν δύο θρακιώτικα παραδοσιακά τραγούδια, συνοδεία των παραδοσιακών μας οργάνων. «Το Μαργούδι κι Αλεξανδρής» και το «Δω στα Λιανοχορταρούδια».
Ο ίδιος βγήκε στην πόρτα του σπιτιού του με το βοηθητικό στήριγμα που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις λόγω ηλικίας και δεν έκρυψε την χαρά και την μεγάλη του συγκίνηση ακούγοντας τα παιδιά του συλλόγου που φέρει το όνομα του.

Το αποκορύφωμα μάλιστα ης συγκίνησης ήρθε όταν ο μοναδικός Χρόνης Αηδονίδης ζήτησε  να ακούσει λίγους στίχους από ένα πραγματικά χαρισματικό και ιδιαίτερα σεμνό παιδί της χορωδίας, τον Αλέξανδρο Αραμπατζή. Τότε αυτός ο σπουδαίος υπηρέτης της Θρακιώτικης παράδοσης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, αφού είδε πως υπάρχουν πολλοί διάδοχοι για να συνεχίσουν το τεράστιο έργο του.

Όλες αυτές της συγκινητικές, μοναδικές στιγμές, κατέγραψαν σε ΒΙΝΤΕΟ η κυρία Νίτσα Λαμπράκη και η κυρία Μαρία Τσοτανίδου, τις οποίες το Evros-news.gr ευχαριστεί γιατί αποτύπωσαν αυτή την κορυφαία και ανεπανάληπτη  συνάντηση του Χρόνη Αηδονίδη με τους συνεχιστές του έργου του.