ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι κυβερνητικοί βουλευτές Έβρου που… αλληλοκαρφώνονται και οι «εξαφανισμένοι» υποψήφιοι δήμαρχοι

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι κυβερνητικοί βουλευτές Έβρου που… αλληλοκαρφώνονται και οι «εξαφανισμένοι» υποψήφιοι δήμαρχοι

Την στιγμή που η αντιπολίτευση σύσσωμη «σφυροκοπά» την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα των υποκλοπών αλλά και της ακρίβειας και καθημερινότητας, οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ν.Δ στον Έβρο… αλληλοκαρφώνονται. 

Αντί, όπως θα περίμενε κάποιος να είναι ενωμένοι και να έχουν γίνει… μία γροθιά ώστε να αντιμετωπίσουν όλη αυτή την έντονη κριτική και να απαντούν ενιαία, βλέπουμε να «καρφώνει» ο ένας τον άλλον, με δηλώσεις και ενέργειές τους. Θυμίζουν εκείνη την γνωστή ατάκα του συγχωρεμένου Ντίνου Ηλιόπουλου: «Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα είμαστε» στην παλιά ελληνική ταινία.

Κελέτσης «κάρφωσε» άγρια Δημοσχάκη

Για παράδειγμα, ακούγοντας πρόσφατα κάποιος τον Σταύρο Κελέτση στο ραδιόφωνο του πρώην Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και νυν άγρια αντιπολιτευόμενου την δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, τον Maximum του Δημήτρη Κολιού εννοούμε, αντιλαμβάνεται με πολύ ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Σταύρος «κάρφωσε» άγρια τον συνάδερφο του Τάσο Δημοσχάκη. 

Γιατί άλλο είναι να λέει ο απλός κόσμος ότι ο πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντί να λύσει τα προβλήματα πηγαίνοντας και πιέζοντας   υπουργούς και γενικούς γραμματείς της Κυβέρνησης αλλά και κάθε άλλη κρατική υπηρεσία, αυτός παριστάνει τον «ταχυδρόμο» όπως τον αποκαλούν και απλά  υποβάλλει αναφορές με επιστολές διαμαρτυρίας διαφόρων φορέων ή κάνει Ερωτήσεις και Επερωτήσεις στην Βουλή και άλλο να το αναφέρει ο συνάδερφος του στο ίδιο κόμμα.

Είπε λοιπόν ο Σταύρος Κελέτσης χαρακτηριστικά στον Δημήτρη Κολιό, ότι:  «Άλλοι συνάδερφοι προτίμησαν τον δρόμο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τη Ερώτησης και τα λοιπά.  Εγώ επειδή είμαι κυβερνητικός βουλευτής αντιλαμβάνεστε ότι δεν θεωρώ ότι ο σκοπός μου είναι να κάνω Ερωτήσεις και να τις καταθέτω στα υπουργεία ή στην Βουλή. Το θέμα είναι να δίνουμε λύσεις».

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Μιλάμε ότι τέτοιο… ατσαλόκαρφο για τον Δημοσχάκη, ούτε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρησιμοποίησε. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό με «δράστη» τον κ.Κελέτση. Έκανε κάτι ακόμα χειρότερο, που επίσης δείχνει ότι μόνο από συναδερφική και κομματική αλληλεγγύη αλλά και ενωτικό πνεύμα  δεν διακατέχεται, όσον αφορά τους άλλους δύο συναδέρφους  στον Έβρο.

Άφησε εκτός φωτογραφίας της συνάντησης

Δερμεντζόπουλο, αλλά και Καλακίκο

Συγκεκριμένα, δημοσιοποιώντας τη συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και οι εκπρόσωποι φορέων της πόλης (Τσιαμίτας, Δεληπούλιος) με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, για προβλήματα που αφορούν την ίδρυση και αδειοδότηση νέων επιχειρήσεων επειδή μιλάμε για προστατευόμενες περιοχές, αλλά και την αποκατάσταση του  Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, ξέρετε τι έκανε;

Στο δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε και αφού επαίρεται πως αυτός…  κανόνισε τη συνάντηση,  στις φωτογραφίες που συνόδευσαν την ανάρτηση του και το δελτίο τύπου, είχε μόνο τον εαυτό του με τον υφυπουργό Αμυρά και τους δύο εκπροσώπους των φορέων του Σουφλίου. Έδειξε δηλαδή μόνο την μία πλευρά  της αίθουσας.

Ακόμα και ο δήμαρχος Σουφλίου κ.Καλακίκος, αν και τον ανέφερε  στο δελτίο Τύπου πως παραβρέθηκε, δεν υπήρχε  πουθενά  στις φωτογραφίες. Τον… έφαγε το γεγονός ότι μεταξύ του Σταύρου Κελέτση και του Παναγιώτη Καλακίκου, υπήρχε στο πλάνο ο  έτερος βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και προκειμένου να δείξουμε και αυτόν, αν και αναφέρονταν στο δελτίο Τύπου, δεν θα μπει ούτε ο δήμαρχος.

Θα μου πείτε, αποκλείεται να έγινε κάτι τέτοιο. Κι εσύ που το ξέρεις… Ναρκαλιευτή; Εκεί ήσουν; Όχι, αλλά  στο αντίστοιχο δελτίο Τύπου και στις φωτογραφίες που έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, υπήρχαν στην μακρινή φωτογραφία με άποψη όλης της αίθουσας που έγινε η συνάντηση, όλοι οι  συμμετέχοντες.

Δηλαδή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, ο Κελέτσης, ο Δερμεντζόπουλος, ο Καλακίκος, ο Τσιαμίτας, ο Δεληπούλιος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, είναι… μία ωραία ατμόσφαιρα οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ν.Δ στον Έβρο, αντί να έχουν γίνει μπετόν αρμέ απέναντι στην έντονη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Με όλα αυτά… βραχυκύκλωσε ακόμα και ο νεαρός Δερμεντζόπουλος και αντί να πάει στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε στον Έβρο, με τον αποκλεισμό από την πριμοδότηση 15% στο ύψος της επιδότησης από το- υπό διαβούλευση- Πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Ανακαινίζω για Νέους», αυτός πήγε και συναντήθηκε με τη Ντόρα Μπακογιάννη και έβγαλαν και φωτογραφία.

Αμ ο Κελέτσης που πήγε στον Πρωθυπουργό και κότσαρε και φωτογραφία στο δελτίο Τύπου, ότι του έθεσε και το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο αρκούσε ένα τηλεφώνημα στον υπουργό Σκρέκα;  Ζήτημα   δηλαδή που λύνεται με μια απλή τηλεφωνική συνομιλία ή δια ζώσης συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ.Σκρέκα, χρειάζεται να μεσολαβήσει η Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης κ.Μπακογιάννη ή και ο Πρωθυπουργός για να λυθεί;

Αλλά όταν έχεις τον Κελέτση να σου κάνει όλα αυτά και τον Δημοσχάκη που αντί να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στην Κυβέρνηση αυτός παριστάνει τον… ταχυδρόμο, κάπου και εσύ ως Δερμεντζόπουλος… μπερδεύεσαι και δεν λειτουργείς με καθαρό μυαλό, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια συμβαίνουν πολύ χειρότερα όσον αφορά τον Έβρο, με τον Μενέλαο Μαλτέζο να συνεχίζει μέσω του γνωστού τοπικού ΜΜΕ που ελέγχει να «χτυπάει»  τη Νατάσα Γκαρά, αν και αυτή μαθαίνω ότι τελευταία άρχισε να αισθάνεται… ανασφάλεια από την πιθανότητα να υπάρξει γυναικεία υποψηφιότητα που μπορεί να της αποσπάσει ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων.

Οι «εξαφανισμένοι»  που θέλουν

να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι

Κι αν αυτά συμβαίνουν με τους βουλευτές της Ν.Δ στον Έβρο και ενώ ήδη μπήκαμε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές, αφού το δήλωσε σχεδόν ξεκάθαρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Καλλιθέα, εκεί που τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα είναι στις δημοτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τον Οκτώβριο του 2023.

Εκεί, όσον αφορά το νομό Έβρου, έχουμε κάποιους που στο παρασκήνιο ή με κινήσεις δικές τους και παρατρεχάμενων τους διαδίδουν ότι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά ενώ απομένει λιγότερο από ένας χρόνος όταν πιθανόν να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών, αυτοί παραμένουν «εξαφανισμένοι» . Κι ακόμα χειρότερα, κοροϊδεύουν εν ψυχρώ τον κόσμο, με διάφορους υποκριτικούς τρόπους.

Στην Αλεξανδρούπολη για παράδειγμα, ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης βγήκε ξεκάθαρα, δημόσια και παίρνοντας το ρίσκο να διοργανώσει μια δημόσια εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης και ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την επιστροφή του στον δημαρχιακό θώκο με την παράταξη Πόλη και Πολίτες.

Παρουσίασε απολογιστικά  όσα είχε πραγματοποιήσει ως δημοτική αρχή στα 9 χρόνια, αν και πολίτες τον έστειλαν στην αντιπολίτευση το καλοκαίρι του 2019 και ανέφερε κάποιους από τους κύριους άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει, έτσι και καταφέρει να πετύχει το… come back του χρόνου τον Οκτώβριο. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του ή θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα του, τουλάχιστον δεν… κρύφτηκε.

Την ίδια στιγμή τι κάνουν οι άλλοι… πιθανοί υποψήφιοι που τα ονόματα τους ακούγονται στο παρασκήνιο ή γράφονται σποραδικά; Κανένας τους δεν έχει βγει να δηλώσει δημόσια και ξεκάθαρα ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Έστω και με μια απλή δήλωση του σε κάποιο ΜΜΕ ή και μια προσωπική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που όλοι διαθέτουν.

Παραμένει… κρυμμένος στο ξενοδοχείο

Πολύ περισσότερο φυσικά, να πραγματοποιήσει μια δημόσια εκδήλωση ή έστω συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσει τις προθέσεις και τις αρχικές απόψεις του για τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Αντί γι αυτό, ο Διευθυντής του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Astir-Egnatia Δημήτρης Καραβασίλης, παραμένει… κρυμμένος στο γραφείο του στο ξενοδοχείο και απλά τα… εξαπτέρυγα του διαδίδουν διάφορα.

Κι εννοώ τον στενό συνεργάτη του Λάκη Κιτσικίδη, που προσωπικά τον συμπαθώ γιατί είναι ωραίος τύπος, άσχετα αν διαφωνώ σε πολλά μαζί του και μου είχε κάνει αγωγή 100.000 ευρώ παλαιότερα και τον επικοινωνιακό εγκέφαλο (γράφουμε τώρα καμιά…ανοησία  να περνάει η ώρα), τον ξεπερασμένο από την εποχή Δημοσθένη Δούκα. 

Αυτοί λοιπόν μας λένε ότι ο συνδυασμός του Καραβασίλη είναι κατά 80% έτοιμος και μόνο θέσεις… Αντιδημάρχων δεν άρχισαν να μοιράζουν, ως δέλεαρ σε κάποιους για να συστρατευθούν στην προσπάθεια. Ποια προσπάθεια θα μου είπε, αφού ο φιλοδοξών να είναι υποψήφιος δήμαρχος ακόμα κρύβεται;

Αν και μαθαίνω πως ήδη για κάποιες Δημοτικές Επιχειρήσεις ήδη… τοποθέτησαν και τους Προέδρους και απλά υπόσχονται τις υπόλοιπες θέσεις. Ο κόσμος όμως που θα ψηφίσει, πότε θα ακούσει τον συγκεκριμένο… εν αναμονή δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, με βάση τα υπεραισιόδοξα σενάρια που προσπαθούν να καλλιεργήσουν απ το περιβάλλον του;

Συνεχίζει να κοροϊδεύει υποκριτικά τον  κόσμο

Όσον αφορά τον… έτερο Καππαδόκη, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στάθη Ασπιώτη, συνεχίζει με τις Κυψέλες, τις μέλισσες και τις άλλες αστείες… επινοήσεις του επικοινωνιακού του συνεργάτη Αντώνη Καμελίδη. Περιστοιχισμένος και από… κηφήνες που ονειρεύονται το… μέλι της Κυψέλης και δεν διστάζουν ξεδιάντροπα, όπως και ο ίδιος ο Ασπιώτης, να κοροϊδεύουν υποκριτικά τους πολίτες. Παριστάνοντας τις κινήσεις Πολιτών και Ιδεών.

Αντί να βγει ξεκάθαρα και δημόσια και να δηλώσει πως σκοπεύει να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αυτά δηλαδή που λέει παρασκηνιακά και κατ ιδίαν σε όποιους συναντάει και μιλάει. Φυσικά είναι άνευ περιεχομένου και φανερά αμήχανες οι ανούσιες συναντήσεις που του κανονίζει ο Καμελίδης, με τον Εμπορικό και τον Δικηγορικό Σύλλογο, λες και μπορούν να… συγκινήσουν ή να πείσουν όλα αυτά κανέναν.

Και φυσικά τον ρίχνουν σε απίστευτες γκάφες, όπως η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη, ο οποίος μηνύθηκε και κατηγορείται από γνωστή επαγγελματία της Αλεξανδρούπολης, την Ματούλα Χατζημιχαήλ, πως την χτύπησε και την εξύβρισε χυδαία. Πάλι καλά που δεν πήγαν να τον συναντήσουν και με δυο γυναίκες συνοδεία μάλιστα στην αντιπροσωπεία, την Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών.

Ο Αδαμάντιος θέλει, αλλά δεν το λέει

Πηγαίνοντας πιο… βόρεια, στην Ορεστιάδα, εκεί ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Αδαμάντιος (δεν τον γράφω Διαμαντή όπως αποκαλώ Τάκη τον επί χρόνια πρώην φίλο μου Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ Τοψίδη αφού δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο) Παπαδόπουλος, ακόμα δεν ανακοίνωσε επίσημα πως σκοπεύει να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Αν και κάνει επαφές και συναντήσεις, μαθαίνω ότι συμφώνησε και με κάποιους υποψήφιους (αν αληθεύουν κάποια ονόματα όπως του Μπαρμπούδη, πρόκειται για αποτυχημένους να εκλεγούν την προηγούμενη φορά υποψήφιους του νυν  δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη) γιατί στα χωριά τα πράγματα είναι δύσκολα,  παίρνει επίσης… σβάρνα μέχρι και τις φωταγωγήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων, εν τούτοις δημόσια και αυτός… κρύβεται.

Είναι φανερά αμήχανος, τόσο ο ίδιος όσο και εκείνοι που τον στηρίζουν, ίσως και λόγω απειρίας. Αντί να βγει και να δηλώσει με κάθε επισημότητα ότι θα διεκδικήσει τον δήμο Ορεστιάδας, έστω και χωρίς να… ανοίξει τα χαρτιά του, δημιουργώντας κάποια δυναμική ή συσπείρωση όσων δεν θέλουν τον Μαυρίδη, αυτός βγάζει ανακοινώσεις και κάνει τοποθετήσεις απλά ως… ανεξάρτητος πρώην δημοτικός σύμβουλος της σημερινής δημοτικής αρχής.

Υ.Γ: Επειδή ξέχασα να το αναφέρω εκεί που ασχολήθηκα με τους «εξαφανισμένους» υποψήφιους δημάρχους Αλεξανδρούπολης. Μετά την δημόσια δήλωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου στην ΕΡΤ (καθόλου τυχαίο ότι επέλεξε την Κρατική Τηλεόραση να το ανακοινώσει) ότι θα είναι ξανά υποψήφιος το 2023, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα δηλώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως… Χαχανούλης (όπως τον αποκαλούν φίλοι του), όσον αφορά που τελικά θα είναι υποψήφιος. Την φωτογραφία πάντως την επέλεξα, γιατί ξέρω ότι του αρέσει γενικά το… μέλι του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και συχνά βάζει το δάχτυλο (στο βάζο που βλέπετε εννοώ), που… ονειρεύεται και καρέκλες ή δημάρχου Αλεξανδρούπολης ή βουλευτή.

 Ο… Ναρκαλιευτής