Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη και γαλλικό ενδιαφέρον με σειρά συναντήσεων του Γάλλου Πρέσβη Patrick Maisonnave

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη και γαλλικό ενδιαφέρον με σειρά συναντήσεων του Γάλλου Πρέσβη Patrick Maisonnave

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, με την οποία εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή μας. πραγματοποίησε χθες ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave.

Συνοδευόμενος από την Γαλλίδα Γενική Πρόξενο Sadrine Mouchet, τον Σύμβουλο Πολιτικών Υποθέσεων Cecile Candat,τον Ακόλουθο Άμυνας Olivier Marion,τον Υπεύθυνο  Οικονομικού Τομέα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία François de Ricolfis, την  υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου Irene Hidelis και την επίτιμη πρόξενο  στην Αν. Μακεδονία κ Θράκη Μαρίνα Δουλάμη, είχε σειρά συναντήσεων και συζητήσεων.

Αρχικά η διπλωματική αντιπροσωπεία από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Α.Ε Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, ο οποίος παρουσίασε επί δίωρο τον λιμένα Αλεξανδρούπολης και έγινε συζήτηση εντός του ιστορικού πλαισίου της ισχυρής φιλίαςκαι& αμυντικής, εμπορικής, και πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών. Παρών ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ  Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.

Στη συνέχεια ο Γάλλος Πρέσβης μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.  Η συζήτησή τους  επικεντρώθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλεξανδρούπολης, με τον κ.Maisonnave να εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Έγινε αναφορά σε όλες τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, τα μεγάλα έργα υποδομών και τις ιδιωτικές επενδύσεις που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, για τουρισμό, εκπαίδευση και πράσινη ανάπτυξη.
Ο δήμαρχος κ.Ζαμπούκης κι ο Γάλλος Πρέσβης μίλησαν όμως και για τον Γαλλικό Σταθμό, που αποτελεί τοπόσημο για την Αλεξανδρούπολη και την ανάγκη να διατηρηθεί στον χρόνο και τον χώρο.

Τέλος, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα επισκέφθηκε εθιμοτυπικά και τον Αντιπεριφερειάρχη  Έβρου Δηήτρη Πέτροβιτς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πέτροβιτς παρέθεσε τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του Έβρου και την αναπτυξιακή προοπτική του, όπως διαφαίνεται από τα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνουν τον Έβρο στον ενεργειακό χάρτη (LNG,TAP), αλλά και την αναβάθμιση των υποδομών με πρωταγωνιστή το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε, επίσης, στη βελτίωση των οδικών αξόνων, στην επικείμενη ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ ανέλυσε τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και μέσω του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε τοπικές επιχειρήσεις, καλώντας τον κ. Maisonnave να συνδράμειστην προσέλκυση γαλλικών φορέων και επιχειρήσεων για επενδύσεις στον ακριτικό Νομό.

Ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά «Οι ορίζοντες που ανοίγονται για τον Έβρο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πάρα πολύ σημαντικοί για τον τομέα των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της ενέργειας, της αξιοποίησης του λιμανιού». Και συνέχισε «Είναι γεγονός ότι η περιοχή μας μέσω των δρόμων της ενέργειας και των συνδυασμένων μεταφορών αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Σήμερα συζητήσαμε με τον κ. Πρέσβη πώς μπορούμε να κεφαλαιοποιήσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μέσα από εποικοδομητική συνεργασία».