Διδυμότειχο: Ξεκινάει το έργο υπογειοποίησης αρδευτικού δικτύου Σοφικού, Πυθίου, με την στήριξη της Περιφέρειας

Διδυμότειχο: Ξεκινάει το έργο υπογειοποίησης αρδευτικού δικτύου Σοφικού, Πυθίου, με την στήριξη της Περιφέρειας

Ξεκινάει, αφού υπεγράφη το προηγούμενο χρονικό διάστημα η σύμβαση, η κατασκευή του έργου ‘’ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ ΣΟΦΙΚΟΥΚΑΙ ΠΥΘΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ’’.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά τον πρωτογενή τομέα, με προϋπολογισμό μελέτης ‘’1.080.645,16 ευρώ’’ (χωρίς Φ.Π.Α) και ‘’1.340.000,00 ευρώ’’ (με Φ.Π.Α), που υλοποιείται χάρη στην στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για δύο έργα στον δημο Διδυμοτείχου, για αντικατάσταση επιφανειακών δικτύων άρδευσης και κατασκευής νέων δικτύων τα οποία θα είναι υπόγεια,  συνολικού προϋπολογισμού 2.933.200 ευρώ. Το πρώτο είναι αυτό στο αγρόκτημα Σοφικού και Πυθίου, προϋπολογισμού 1.366.600 ευρώ και το δεύτερο στο αγρόκτημα Ισαακίου και Πραγγίου, προϋπολογισμού 1.566.600 ευρώ.

 Η κατασκευή των έργων πραγματοποιείται με πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που διαχειρίζεται η Περιφέρεια ΑΜΘ και εξασφάλισε με ενέργειες του ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Τα είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2020 στην Ορεστιάδα, παρουσία του… ενθουσιασμένου τότε δημάρχου Διδυμοτείχου κ.Χατζηγιάννογλου που χειροκροτούσε τις ανακοινώσεις Μέτι0υ(από εκεί και οι φωτογραφίες τους), μαζί με τα αντίστοιχα έργα στον δήμο Ορεστιάδας, με συνολικό ποσό και για τους δυο δήμους του βορείου Έβρου στα 9 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Μέτιος: Ανακοίνωσε έργα 9 εκατ. ευρώ για 5 αρδευτικά έργα στο βόρειο Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

H σύμβαση για το έργο σε Σοφικό, Πύθιο  υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και του οικονομικού φορέα ΑΚΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΤΕ.

Με το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται ο σχεδιασμός του υπογείου δικτύου άρδευσης από πλαστικούς σωλήνες, το οποίο θα αντικαταστήσει το εξωτερικό δίκτυο χαλυβδοσωλήνων, επιλεγμένων γεωτρήσεων στα αγροκτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων Σοφικού και Πυθίου του Δήμου Διδυμοτείχου τις οποίες διαχειρίζεται ο ΤΟΕΒ Πυθίου-Ορεστιάδας-Βύσσας (Ωοειδές).

Το έργο αφορά σε 15 γεωτρήσεις, όπου εξυπηρετούνται 300 περίπου παραγωγοί, καλύπτονται δε συνολικά περίπου 6000 στρέμματα μικτής αρδευόμενης έκτασης και οι υφιστάμενοι αγωγοί μεταφοράς πρέπει να αντικατασταθούν.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*