Ορεστιάδα: Εκδήλωση για την Τελετή Λήξης των Σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής

Ορεστιάδα: Εκδήλωση για την Τελετή Λήξης των Σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας – ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας , την Εκδήλωση για την Τελετή Λήξης των Σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής όπου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολύκεντρου Ορεστιάδας την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022, στις 11:00 π.μ.


Μετά από δύο μήνες δημιουργικής εργασίας ήρθε η ώρα για τη βράβευση των συμμετεχόντων και την παρουσίαση των δημιουργικών εργασιών τους.
Σας περιμένουμε σε μία υπέροχη εκδήλωση ως επιστέγασμα του δημιουργικού μας ταξιδιού !


Πρόγραμμα Εκδήλωσης
1. Χαιρετισμός και ομιλία Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη Βασιλείου.
2. Χαιρετισμός και ομιλία Προέδρου ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.Ο κ. Βαρσαμακίδη Δημητρίου.
3. Χαιρετισμός και ομιλία Εισηγήτριας Σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής κ. Κατσιαούνη Βανέσας.
4. Βράβευση συμμετεχόντων Σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής.
5. Παρουσίαση συγγραφικών δημιουργημάτων ομαδικού Δημιουργικού Εργαστηρίου από τους συμμετέχοντες.

Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής
Τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής στόχο έχουν να μυήσουν τα παιδιά και τους εφήβους στο μαγικό κόσμο των Καλών Τεχνών. Με βασικό ερέθισμα ένα λογοτεχνικό βιβλίο, οι συμμετέχοντες θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στη συγγραφή, τη ζωγραφική και την ηθοποιία.
H δράση μας
Τα Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής απευθύνθηκαν σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 6 έως 12 ετών.
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρία τμήματα με βάση την ηλικιακή τους ομάδα, δηλαδή το 1ο τμήμα απαρτίστηκε από παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών, το 2ο τμήμα απαρτίστηκε από παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών και το 3ο τμήμα απαρτίστηκε από εφήβους ηλικίας 13 έως 17 ετών.
Αρχικά, όλα τα τμήματα στις πρώτες συναντήσεις κινήθηκαν εισαγωγικά στην έννοια της δημιουργικής γραφής και με την επιλογή συγκεκριμένων λογοτεχνικών βιβλίων από την εισηγήτρια οι συμμετέχοντες εντρύφησαν σε ατομικές δημιουργικές εργασίες. Έπειτα, τις ατομικές δημιουργικές εργασίες τις συνέγραφαν χωρίς την αρωγή κάποιου λογοτεχνικού έργου, αλλά καθαρά κινούμενοι από το συγγραφικό τους ταλέντο.
Ακολούθως, το κάθε τμήμα μυήθηκε σε συγκεκριμένο συγγραφικό είδος.
Αναλυτικότερα, το 1ο τμήμα στη συγγραφή ποιητικών κειμένων, το 2ο τμήμα στη συγγραφή
πεζολογικών κειμένων και το 3ο τμήμα στη συγγραφή θεατρικών κειμένων.
Στο δεύτερο μέρος των Σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής οι συμμετέχοντες μυήθηκαν στη φιλοσοφία του Δημιουργικού Εργαστηρίου και εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά. Το πρώτο και το δεύτερο τμήμα υποδιαιρέθηκαν σε δύο ομάδες και έγραψαν ποιήματα και πεζογραφήματα αντίστοιχα, ενώ το τρίτο τμήμα έγραψε ένα θεατρικό κείμενο κοινωνικού ενδιαφέροντος.


Τα προαναφερόμενα κείμενα είναι και αυτά που θα μας παρουσιάσουν οι συμμετέχοντες στην
εκδήλωση.