Καταστροφές ναρκών και άχρηστων πυρομαχικών σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο, Σουφλί – Απαγόρευση κυκλοφορίας

Καταστροφές ναρκών και άχρηστων πυρομαχικών σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο, Σουφλί – Απαγόρευση κυκλοφορίας

 Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 05 μέχρι και την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022 και από τη Δευτέρα 12 μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, από 08:00 έως 14:00, πρόκειται να πραγματοποιηθούν καταστροφές άχρηστων – απαξιωμένων πυρομαχικών, στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολής «ΑΕΤΟΣ».

Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα σημεία :
Λατομεία ΜΑΚΡΗΣ
Ύψωμα ΚΑΖΑΝΙΑ
Ύψωμα ΚΟΡΑΚΑΣ
Ερείπια ΑΛΙΚΗΣ
Ύψωμα ΟΥΡΑΝΟΣ
Στην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, οχημάτων και ζώων κατά την ώρα των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.
Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν εντοπίζονται, να μη μετακινούνται και να ειδοποιείται αμέσως η πλησιέστερη στρατιωτική, πολιτική ή αστυνομική αρχή.

Επίσης από  την 5οη Ταξιαρχία ανακοινώνεται ότι από 02 έως 16 Δεκεμβρίου 2022 από 08:00 Ω
έως 15:00 Ω θα εκτελούνται καταστροφές ναρκών στο ΠΒ – ΠΑ «ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ», στην περιοχή «ΤΑΦΟΣ».
Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα χωριά: ΒΡΥΣΙΚΑ – ΚΥΑΝΗ – ΑΣΒΕΣΤΑΔΕΣ – ΜΑΥΡΟΚΚΛΗΣΙ – ΑΣΠΡΟΝΕΡΙ –ΛΑΒΑΡΑ – ΚΙΣΣΑΡΙΟ – ΑΜΟΡΙΟ – ΨΑΘΑΔΕΣ.
Στην παραπάνω περιοχή, τις παραπάνω ημερομηνίες και ώρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η κυκλοφορία ατόμων ή οχημάτων και ποιμνίων για αποφυγή ατυχημάτων.

Όποιος, μετά το πέρας των καταστροφών, βρίσκει οποιοδήποτε θραύσμα, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙ, αλλά να εντοπίζει τη θέση του και να ειδοποιεί αμέσως την πλησιέστερη αστυνομική ή στρατιωτική αρχή.