Τέλος στα… όνειρα Πέτροβιτς για πιθανή βουλευτική υποψηφιότητα, έβαλε ο υφυπουργός Γ.Μπρατάκος: “Κανένας Αντιπεριφερειάρχης υποψήφιος”

Τέλος στα… όνειρα Πέτροβιτς για πιθανή βουλευτική υποψηφιότητα, έβαλε ο υφυπουργός Γ.Μπρατάκος: “Κανένας Αντιπεριφερειάρχης υποψήφιος”

Τέλος στα όποια… όνειρα έκανε για πιθανή υποψηφιότητα του ως βουλευτής Έβρου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, έβαλε με ξεκάθαρη τοποθέτηση του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος.

Με τίτλο “Δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά μας νυν αντιπεριφερειάρχες” ο  στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ.Μπρατάκος, κλείνει οριστικά το ζήτημα αυτό, με συνέντευξη του στην εφημερίδα Real.

Ο κ. Μπρατάκος υπογραμμίζει ότι “δεν θέλουμε να συνεχιστεί η λανθασμένη αντίληψη, η οποία θέλει την αυτοδιοίκηση όχι να είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα απλό σκαλοπάτι για την είσοδο στην Βουλή”.

Εκτός του κ.Πέτροβιτς, το ίδιο ισχύει και για το Νίκο Τσαλικίδη, Αντιπεριφερειάρχη της γειτονικής Ροδόπης, η περίπτωση του οποίου επίσης συζητούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ως μια υποψηφιότητα η οποία θα σηματοδοτούσε κάτι το νέο και φρέσκο, κόντρα στον επί χρόνια υπουργό και βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Πέτροβιτς, είναι γνωστό πως σε κάθε προεκλογική περίοδο προσπαθεί να δημιουργήσει μια έντονη φημολογία και συζήτηση γύρω από το όνομα του, αφήνοντας να κυκλοφορεί πως μπορεί να είναι είτε υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, είτε υποψήφιος βουλευτής Έβρου. Για να εξασφαλίζει έτσι την σίγουρη επανεκλογή του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και φυσικά την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Με την ξεκάθαρη δήλωση όμως του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό Γιάννη  Μπρατάκου, το ένα… σενάριο, αυτό του υποψήφιου βουλευτή, δεν μπορεί πλέον να το χρησιμοποιεί. Του μένει μόνο αυτό του υποψήφιου δημάρχου Αλεξανδρούπολης. Όλα αυτά, ενώ ήδη τα στελέχη της περιφερειακής αρχής του Χρήστου Μέτιου, μετά την ξεκάθαρη δήλωση του ίδιου στην ΕΡΤ πριν λίγες ημέρες, ότι δηλαδή θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ το 2023, άρχισαν ένας-ένας να ανακοινώνουν επίσης πως θα είναι υποψήφιοι με την παράταξη του, τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση.

Στον Έβρο το έκανε ήδη ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης και στην Δράμα ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παπαθεωδώρου. Ο κ.Πέτροβιτς ακόμα… τηρεί σιγή ιχθύος, αλλά θα πρέπει προφανώς ΑΜΕΣΑ το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να πάρει και αυτός θέση. Γιατί τα… παιχνίδια που έκανε τις προηγούμενες φορές έως την τελευταία στιγμή, είναι φανερό ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Θανάσης Τσώνης: «Θα είμαι ξανά υποψήφιος στην Περιφέρεια, με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο»